O nouă promoție de manageri români a absolvit programul de Executive MBA al WU Executive Academy

În procesul de redresare post pandemie, companiile se concentrează pe angajarea de talente de top, care dețin un set complet de abilități strategice, digitale și de leadership. În noul context economic, o diplomă de EMBA poate oferi unui profesionist un avantaj competitiv pe piețele de muncă, poziționându-l ca un lider eficient și agil într-o eră a perturbărilor, schimbării și inovației.
Ion Dobreanu - mar, 12 apr. 2022, 08:04
O nouă promoție de manageri români a absolvit programul de Executive MBA al WU Executive Academy

La începutul acestei luni, la Viena, a avut loc ceremonia de absolvire a programului WU Executive MBA Bucharest, cel mai important program de Executive MBA din Europa Centrală și de Est. O nouă serie, formată din 32 de manageri și antreprenori români, a finalizat cursurile de EMBA oferite de WU Executive Academy, parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena, cea mai mare universitate de business din Europa.

Pandemia nu a influențat dorinţa profesioniștilor de a evolua în carieră, dimpotrivă, pentru mulți a fost un factor motivaţional de a investi în dezvoltarea proprie şi a se pregăti pentru realitatea post criză a mediului de business. De asemenea, unii dintre ei îşi propun să acceseze piaţa internaţională a joburilor, iar o diplomă de EMBA / MBA le deschide calea către oportunităţi variate.

Care este profilul studentului la programele de EMBA?

Pe primul loc în clasamentul industriilor din care vin studenţii români ai programului de EMBA organizat la București de WU Executive Academy este industria de IT, cu o pondere de 28%. Aceasta este urmată de industria de comerț și de cea financiară şi de asigurări, cu o pondere de 19%, respectiv 14%. Pe lângă acest top, domeniile variază de la an la an, de la construcţii, retail, industria manufacturieră, farmaceutică la energie, avocatură sau antreprenoriat.

Unul dintre criteriile principale pentru selecția studenților este experiența de management pe care aceștia o dețin. În medie, absolvenții EMBA-ului WU Academy au 14 ani de experiență în domeniile în care activează și 7 ani de experiență în funcții de conducere (48% ocupă poziţii de top management, în timp ce 38% au funcții de middle management). Vârsta medie este de 36 de ani, iar în ceea ce privește ponderea bărbaților și a femeilor, 60% dintre studenți sunt bărbați și 40% femei.

Absolvenții de EMBA dezvoltă competențe pe care angajatorii le valorează

Un Executive MBA pune accentul pe dezvoltarea calităților și abilităților de care liderii de afaceri de astăzi au nevoie în orice mediu sau industrie. Acestea includ gândirea critică și strategică, capacitatea de a rezolva probleme și de a conduce schimbări și adaptabilitatea la medii dinamice și provocatoare.

În cadrul WU EMBA Bucharest, toate aceste abilități de bază sunt dezvoltate pe parcursul celor 14 module de studiu, care abordează o varietate de subiecte de business: Financial management, Operations & Supply Chain Management, Leading People and Organizations, Business Analytics for Executives, Negotiation and Conflict Management etc.

Profesorii internaționali ai programului pun foarte mult accent pe învățarea practică, nu doar la nivel teoretic, și folosesc un mix atractiv de metode de predare, de la studii de caz de actualitate ale unor companii, la simulări, discuții interactive și proiecte de grup. Acestea ajută studenții să aplice noțiunile de afaceri predate la cursuri în contexte de business, astfel încât să poată găsi soluțiile potrivite la situații complexe. La finalul programului, aceștia devin candidați mult mai puternici, pregătiți să exceleze și să inoveze în afaceri. Aproximativ 70% dintre alumni avansează în carieră după absolvirea cursurilor. De asemenea, bogăția de abilități transferabile și cunoștințe dobândite într-un EMBA generalizat echivalează cu flexibilitatea opțiunilor de carieră.

Pentru Mirela Pitu, alumă a programului, EMBA-ul a contribuit la decizia de a se lansa în antreprenoriat. Anterior, aceasta ocupa funcția de director general al unei agenții internaționale de PR, iar la doar două săptămâni după absolvirea cursurilor și-a fondat propria agentie de comunicare și marketing, Pi2PR. Agenția a ajuns la 14 ani de activitate pe piața românească și, de curând, s-a extins cu un birou în Bulgaria.

Experiența de EMBA a ajutat-o pe Ema Hafner, o altă alumnă a programului, să își asume responsabilități la nivel internațional. După o activitate de succes în România, unde a ocupat poziții de management în cadrul unora dintre cele mai cunoscute spitale și clinici, aceasta își construiește o carieră în sistemul medical vienez. Din 2017 este Directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private austriece.

În ceea ce privește salariile unui absolvent de EMBA, un studiu realizat de WU Executive Academy arată că, în medie, salariile absolvenţilor de MBA şi EMBA din Europa Centrală şi de Est au crescut cu 36% după finalizarea unui astfel de program.

Programul Executive MBA Bucharest organizat de WU Executive Academy a fost lansat în anul 2006, având o comunitate de peste 400 absolvenţi. Programul beneficiază de prestigioasa triplă acreditare internațională – EQUIS, AMBA și AACSB, deținută de mai puțin de 1% din școlile de afaceri din lume. De asemenea, este clasat pe locul 34 mondial în cadrul Financial Times EMBA Ranking 2021.

Programul va începe în luna noiembrie şi se va desfășura pe parcursul a 16 luni, în regim part – time, costul acestuia fiind de 39.000 de euro. Cei care aplică până la data de 30 iunie 2022 pot beneficia de burse de studiu în valoare totală de 200.000 de euro. Informații complete sunt disponibile pe site-ul WU Executive Academy.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...