BMW şi Mercedes caută bloggeri

BMW, Mercedes şi alţi producători de automobile de lux îşi intensifică eforturile de atragere a bloggerilor pentru creşterea expunerii la posibilii cumpărători la care nu pot ajunge prin intermediul reclamelor din presa scrisă şi televiziune, relatează Bloomberg.
Economica.net - mar, 12 iun. 2012, 13:53
BMW şi Mercedes caută bloggeri

„Dacă demonstrezi Lamborghini sau Ferrari că poţi atrage 1 milion de vizualizări pentru o postare video sunt mai mult decât fericiţi să îţi împrumute o maşină. Media tradiţională dispune încă de o expunere largă, dar lucrurile se schimbă rapid”, a declarat Adnan Ebrahim, care administrează site-ul CarThrottle.com din Londra.

Ebrahim a scris articole despre maşini pe blog pe tot parcursul studenţiei, până când a fost contactat de Volvo Cars, care l-a invitat la un test drive. Hobby-ul său s-a transformat într-o slujbă full-time, producătorii de maşini de lux căutând să se promoveze în faţa unor noi cumpărători.

Comentariile de pe bloguri şi Twitter influenţează designul maşinilor şi estimările de vânzări.

BMW a anunţat că a înregistrat o majorare a veniturilor cu 88 de milioane de euro pentru gama BMW Serie 1 prin atragerea clienţilor numai printr-o campanie online.

„Este în mod special important pentru producătorii de automobile de lux să construiască un ataşament emoţional pentru brandurile lor. Web-ul este locul generaţiei tinere, dar Generaţia Y ajunge acum la o vârstă la care îşi poate permite maşini de lux”, a declarat Stefan Bratzel, director al Centrului pentru Management Auto la Universitatea pentru Ştiinţe Aplicate din Bergisch, Gladbach, Germania.

Cheltuielile pentru publicitate online ale producătorilor auto din Statele Unite ar putea creşte cu 57%, la 1,4 miliarde de dolari, până în 2016, anticipează firma de consultanţă BIA/Kelsey din Virginia. În schimb, cheltuielile totale pentru publicitate ale companiilor auto vor creşte cu numai 8,2%, la 10,6 miliarde de dolari.

Investiţiile mai mari în publicitatea online reflectă concurenţa în creştere, în special pe segmentul vehiculelor de lux, unde Merceds şi Audi au promis să devanseze BMW, liderul pieţei de profil, până la sfârşitul acestui deceniu. BMW se foloseşte de Internet pentru păstrarea distanţei faţă de concurenţă, atribuind majorarea producţiei coupe-ului BMW Serie 1 M cu 68% promovării online.

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...