O noua tranzacţie pe piaţa de IT: Bittnet cumpără Crescendo International pentru 2,3 milioane de euro

Bittnet anunță încheierea negocierilor pentru consolidarea activităților de integrare IT&C ale brandului propriu dendrio şi Crescendo, companie cu istoric de peste 25 ani în România şi pe pieţe externe. Ca parte a înţelegerii, companiile îşi vor uni forţele sub brandul dendrio, cu scopul de a crea un integrator IT&C regional reprezentativ. Valoarea tranzacţiei este de circa 2,3 milioane de euro, iar pentru finanțarea tranzacției, Bittnet vizează fie o nouă emisiune de obligațiuni corporative, fie împrumut bancar.
Economica.net - lun, 15 oct. 2018, 08:12
O noua tranzacţie pe piaţa de IT: Bittnet cumpără Crescendo International pentru 2,3 milioane de euro

Până la finalul lui 2019, compania rezultată ţintește venituri din integrare IT&C de peste 100 milioane de lei.

Împreună, companiile își propun să-și consolideze poziția în România, să își dezvolte prezenţa pe piețele externe și să-și extindă capacitatea de livrare la nivel CEE. Ca rezultat al operațiunii, dendrio va beneficia de o structură stabilă de business, de personal extins, precum și de un portofoliu lărgit de produse și servicii.

În urma consolidării, grupul Bittnet estimează ca va ajunge în 2019 la peste 120 milioane lei în venituri consolidate, depășind astfel ținta propusă de 100 milioane lei – stabilită la începutul acestui an pentru a fi atinsă până în anul 2020.

„Suntem bucuroși să anunțăm acest parteneriat, deoarece considerăm că este un game changer pentru toți acționarii noștri, precum și pentru piața de IT&C din România per ansamblu. De la listarea pe Bursa de Valori București, ne-am străduit întotdeauna să ne dezvoltăm și să creștem an de an. Am identificat de acum câțiva ani oportunitatea de consolidare a pieței IT&C ca fiind una dintre cele mai bune metode de a ne întări poziția la nivel local și internațional. Credem că această decizie va avea consecințe pozitive care vor redefini pozitiv statutul nostru de companie listată deoarece va contribui în mod semnificativ la construirea unui jucător regional reprezentativ, originar din România”, a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet.

Crescendo a fost înființată în 1993 și, începând cu 1999, este condusă de Marius Tulea, CEO și acționar semnificativ. Compania este specializată în furnizarea de aplicații, soluții și servicii personalizate IT&C. În 2017, compania a înregistrat venituri de 79,2 milioane lei (o creștere cu 56% față de rezultatul din 2016) și un profit net de 4,4 milioane lei (creștere cu 140% față de 2016). Cu o experiență de peste 25 de ani, CRESCENDO are peste 60 angajați, peste 200 clienți activi și mai mult de 2.000 proiecte implementate în România și în străinătate.

„Discuțiile cu Bittnet au pornit de la obiectivul nostru comun de a crea un jucător român reprezentativ pe piața regională de IT&C. Dovedim astfel ca si antreprenorii romani se pot înțelege, complementându-se si construind împreună, cu încredere si obiective comune. Prin expertiza și capacitățile comune, împreună cu grupul Bittnet suntem dedicați construirii unei companii care va putea să se extindă succesiv și să-si creeze un nume și o reputație si in străinătate. Ca parte a înțelegerii, Crescendo va finaliza cu succes toate contractele semnate si implicit proiectele de integrare IT&C demarate la momentul tranzacției. Direcția de business dedicată activității de software specializat, managementul resurselor companiilor din câteva sectoare de piața bine definite, cu care Crescendo a demarat in 1993 va fi dezvoltata in continuare, prin parteneriate dedicate, de nișă, pentru a le oferi clienților Crescendo din acest domeniu soluțiile de care au nevoie”, a declarat Marius Tulea, CEO și acționar la Crescendo International.

dendrio și Crescendo vor să creeze un jucător local important, care va oferi clienților un portofoliu larg de servicii, precum și oportunități de creștere și dezvoltare pentru membrii echipelor respective. Prin creșterea dimensiunii și a competențelor sale, grupul Bittnet urmărește să continue sa fie o destinație preferată de carieră pentru angajații actuali și potențiali prin crearea unei structuri de grup care oferă oportunități de creștere dinamică, dezvoltare a abilităților precum și a capacității profesionale.

„În urma achiziției GECAD NET, am identificat o serie de avantaje pe care ni le-a adus operarea la o scară mai largă. Aceasta a inclus printre altele posibilitatea, pentru noi și echipele noastre, de a colabora cu mai mulți parteneri și ne-a permis să creștem și să ne extindem toate competențele noastre profesionale. Prin asocierea forțelor noastre cu un jucător precum CRESCENDO, putem oferi experților IT de top care lucrează deja cu noi sau care ni se vor alătura în viitorul apropiat, o posibilitate unică de a lucra într-un mediu extrem de dinamic, dar și antreprenorial, care oferă multe oportunități pentru dezvoltarea profesională. Într-o situație în care concurența pentru talent este în prezent atât de acerbă în domeniul IT&C din România, credem că acesta va fi unul dintre principalii diferențiatori pentru Bittnet Group, care ne va ajuta să păstrăm si atragem cei mai buni oameni.” a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

Tranzacția trebuie aprobată de Adunarea Generală a Acționarilor Bittnet și avizată de Consiliul Concurenței. Bittnet va demara procedurile pentru convocarea Adunării Generale a Acționarilor.

Aceasta va fi a patra investiție efectuată de grupul Bittnet în ultimele 12 luni. În al treilea trimestru al anului 2017, Bittnet a achiziționat GECAD NET, un integrator de servicii IT, în prezent cunoscut pe piața românească sub marca dendrio. În iulie 2018, Bittnet a achiziționat un pachet de 51% din ELIAN Solutions, furnizor de ERP și în august 2018, a achiziționat 25% în Equatorial Gaming, o companie de tip game-based learning. Ca și în cazul achizițiilor anterioare, Bittnet va finanța tranzacția prin intermediul fondurilor strânse în urma unei emisiuni de obligațiuni corporative, sau prin împrumut bancar.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
GCS: 1.141 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. 89 decese dintre care 10 anterioare
GCS: 1.141 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. 89 decese dintre care 10 anterioare
Un număr de 1.141 cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au fost raportate 89 decese, dintre ...
Omicron: Cazuri în cea mai populată ţară din Africa şi alte locuri în lume. Recomandări OMS
Omicron: Cazuri în cea mai populată ţară din Africa şi alte locuri în lume. Recomandări OMS
Nigeria, cea mai populată ţară africană, a depistat pe teritoriul său primele trei cazuri de variantă Omicron a coronavirusului ...
Antibiotice Iași a câștigat o licitație de 11 mil. euro în Marea Britanie. Va livra antiinfecțioase injectabile
Antibiotice Iași a câștigat o licitație de 11 mil. euro în Marea Britanie. Va livra antiinfecțioase injectabile
Compania Antibiotice Iași a câștigat licitația organizată de Ministerul Sănătății din Regatul Unit al Marii Britanii ...