1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

News

O româncă deţine unul dintre cele mai importante coffe shop-uri din Boston

Dana Preda, când a venit prima dată în Statele Unite ale Americii, nu ştia un cuvânt englezeşte, dar, după 13 ani, ea deţine unul dintre cele mai populare coffee shop-uri din cartierul North End din Boston, denumit Caffé Lil Italy, scrie într-un articol publicat sâmbătă cotidianul Boston Globe.

30 mar, 2013 | Agerpres

În pofida succesului său cu coffee shop-ul, mulţi sunt surprinşi când află că românca lucrează încă şase zile pe săptămână la Antico Forno, un restaurant la care ea a început să muncească în urmă cu ani de zile, în speranţa că într-o zi îşi va deschide propriul său local.

Dana Preda a afirmat că economiseşte bani pentru a o ajuta pe sora sa în vârstă de 17 ani, pe care spune că n-a mai văzut-o de un an, ca să emigreze din România în Statele Unite ale Americii.

După ce l-a urmat pe soţul său în SUA în urmă cu 13 ani, Dana Preda a început să lucreze la Antico Forno.

''Munceam douăsprezece ore pe zi. Făceam curăţenie, spălam pe jos, şi nu făceam aceasta acasă la primele ore ale dimineţii'', a afirmat Dana Preda.

''Am vrut întotdeauna să încep propria-mi afacere, dar fără să cunosc limba şi fără să am suficienţi bani, mi-am spus că trebuie să muncesc în continuare, a adăugat ea.

Odată ce-a început să înveţe limba engleză, Dana Preda a avut posibilitatea să fie şi chelneriţă. A făcut ture duble toată săptămâna timp de 10 ani pentru a obţine venituri care să-i permită să-şi deschidă coffee shop-ul.

''Am vrut ca oamenii să intre şi să se simtă bine. Am dorit să ofer o varietate din cele mai bune produse de patiserie ce se pot găsi în /cartierul/ North End'', a afirmat ea, precizând că meniul include produse de patiserie italienă şi îngheţată.

Situat în Salem Street, vizavi de Old North Church, Caffé Lil Italy este în prezent un punct de atracţie pentru turişti.

Dana Preda consideră că doar datorită numeroşilor săi ani de muncă la restaurant a fost posibil să-şi deschidă coffee shop-ul într-unul dintre cele mai frecventate cartiere din Boston.

''Îi apreciez pe toţi clienţii mei, îndeosebi pe cei care m-au susţinut de când am venit în America în urmă cu 13 ani. Îmi place să am un coffee shop despre care oamenii spun că este un succes, dar n-aş fi putut să fac aceasta fără sprijinul acestui cartier, şi ei au fost atât de drăguţi cu mine'', a declarat Dana Preda.

Ea doreşte ca până la vară să-şi extindă Caffé Lil Italy şi să înceapă să ofere un meniu complet pentru dejun înainte de începutul verii, dar să dispună şi de mai multe locuri la mese, de vreme ce popularitatea localului său a crescut atât de repede.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO