Românca din topul celor mai de succes startup-uri din lume fondate de femei

Antreprenoarea Elena Cârstoiu, co-fondatoarea Hubgets, aplicația românească de comunicare în browser pentru companii premiată în SUA, se află în Topul celor mai de succes startup-uri fondate de femei realizat de publicația Business Financing din Marea Britanie.
Lidia Neagu - Dum, 01 nov. 2020, 07:45
Românca din topul celor mai de succes startup-uri din lume fondate de femei

Hubgets este o aplicație de comunicare și colaborare care simplifică modul în care oamenii interacționează la birou.

Hubgets este disponibil atât ca serviciu (SaaS), cât și pe infrastructura privată a companiilor. Aplicația oferă servicii de chat (instant messaging), chat în grup, apeluri de voce și video, transfer de fișiere de orice tip, screen sharing, canale interactive cu suport media, funcționalități avansate de telefonie de business și call center.

Elena este cofondatorul Hubgets şi deţine toate funcțiile generale și administrative ale companiei. Ea se concentrează pe crearea și îmbunătățirea proceselor companiei și supravegherea operațiunilor zilnice. Este un antreprenor în serie; înainte de Hubgets, Elena a avut un rol esențial în construirea 4PSA de la zero și extinderea acoperirii companiei pe cinci continente. 

Business Financing a analizat datele din Crunchbase pentru a identifica antreprenoarea fondatoare de top din fiecare țară din lume și a creat acest infografic pentru a arăta cine sunt și ce fac.

Femeile fondatoare cu cele mai mari finanțări sunt răspândite pe cinci continente. De la tranzacții de mai multe miliarde de dolari în cele mai importante economii de afaceri din lume până la start-up-uri pe piețe mai puțin evidente, acestea sunt liderele de sex feminin care au făcut cea mai mare vâlvă în țările lor de origine.

Clasamente globale: Care femei fondatoare au primit cele mai multe finanțări la nivel mondial?

Topul include date despre 107 de femei care sunt fondatoare sau co-fondatoare de companii din 102 state până la data de 21 mai 2020. În fiecare țară au fost selectate femeile care au reușit să strângă cea mai mare finanțare pentru companiile lor.

Companiile au fost selectate în funcție de statutul lor în a primi finanțare, finanțare în stadiu incipient sau în stadiu avansat.

Cu 22 de miliarde de dolari în finanțare, Lucy Peng, cofondatoare a Ant Group și Alibaba se află în fruntea listei. Peng a predat economia timp de cinci ani înainte de a co-fonda Alibaba împreună cu alte 18 persoane în 1999. Astăzi, averea ei este estimată la peste 1 miliard de dolari.

Peng deține un pachet de 2,1% din Ant Group și este estimat la o valoare de aproximativ 4,8 miliarde de dolari. Ant Group a solicitat o IPO în valoare de aproximativ 225 miliarde de dolari în august 2020.

Pe locul doi se află americanca Rebekah Neumann, care a strâns 19,5 miliarde de dolari cu The We Company. Cu studii în domeniul afacerilor, Neumann a cofondat firma în 2010 cu soțul ei Adam Neumann și Miguel McKelvey. În urma IPO-ului dezastruos al WeWork, ea și soțul ei au părăsit compania.

Pe locul trei se află Tan Hooi Ling, care a fondat Grab în Singapore. Aplicația ride-hailing este un concurent major al Uber pe piețele asiatice și a strâns finanțări de 9,9 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților auto. Ce trebuie să facă autoritățile ca să luăm banii
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților ...
România va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai Fondului Social pentru Climă, ceea ce va crea o oportunitate semnificativă de a reduce rata sărăciei energetice la nivel național. Astfel,......
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, ...
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul contractului pentru construcția ...
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare ...