1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

News

O şansă în plus pentru Dacia: semi-eşecul maşinii electrice

Directorul general de la grupul auto francez Renault, Carlos Ghosn, îşi pune speranţele în maşinile ieftine în condiţiile în care autovehiculele electrice au înregistrat progrese sub aşteptări, transmite Bloomberg.

05 sep, 2013 | ECONOMICA.net

Într-un interviu acordat săptămâna aceasta pentru Bloomberg şi citat de Agerpres, Ghosn a recunoscut că Renault şi partenerul japonez Nissan nu vor reuşi să-şi atingă obiectivul de a vinde 1,5 milioane automobile electrice până în 2016. În aceste condiţii, marca Dacia devine şi mai importantă pentru strategia Renault de a-şi reduce dependenţa de vânzările de autovehicule din segmentul mid-range pe o piaţă europeană în scădere.

'Dacă există un segment de piaţă care a înregistrat o creştere fantastică este segmentul entry' graţie dezvoltării pieţelor emergente şi consumatorilor sensibil la preţ din sudul Europei', a spus Carlos Ghosn. 'Dacia s-a descurcat foarte bine în acest mediu şi va continua să facă acelaşi lucru', a adăugat Ghosn.

Grupul Renault îşi va demonstra eforturile de a atrage consumatori interesaţi de preţ la salonul auto de la Frankfurt când va dezvălui noua versiune a modelului Dacia Duster. Actuala versiune a acestui autovehicul de teren are un preţ de cost care începe de la 10.490 de euro, mai puţin de jumătate decât preţul unui Volkswagen Tiguan.

'Nissan şi Dacia au fost decizii strategice fantastice sub conducerea lui Ghosn', a apreciat Jens Schattner, analist la Macquarie Europe. 'Deocamdată autovehiculele electrice nu au înregistrat succes', a adăugat Jens Schattner.

Împreună, Renault şi Nissan au vândut doar 68.000 de vehicule electrice anul trecut. Consumatorii sunt nemulţumiţi atât de preţul ridicat al acestor modele cât şi de distanţa mică parcursă de automobilele electrice după încărcarea bateriei.

Referindu-se la situaţia generală de pe piaţă, Carlos Ghosn a apreciat că piaţa europeană dă semne de stabilizare după şase ani consecutivi de declin. 'Nu mai există sentimentul că ţi se prăbuşeşte pământul sub picioare', a spus Ghosn, adăugând însă că revenirea la vânzările de dinaintea crizei va mai dura ceva timp deoarece în Europa nu au fost făcute unele modificări structurale.

Compania Dacia de la Mioveni /sudul României/ a fost preluată de Renault în anul 1999. Până în prezent, a lansat şapte modele sub marcaDacia, respectivDaciaLogan, Dacia Logan MCV, Dacia VAN, Dacia Logan Pick-Up, Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway şi Dacia Duster.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO