O singură ofertă pentru expertiza lotului cu probleme de pe Autostrada Sibiu-Orăştie

O singură ofertă a fost depusă pentru expertiza lucrărilor efectuate pe lotul 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăştie de către italienii de la Salini Impregilo, a anunţat luni Compania de Drumuri. 
Economica.net - lun, 30 mai 2016, 15:03
O singură ofertă pentru expertiza lotului cu probleme de pe Autostrada Sibiu-Orăştie

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează că luni, 30 mai 2016 a avut loc ședința de deschidere a ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului de achiziție publică „Expertiza tehnică asupra lucrărilor executate pentru obiectivul Autostrada Orăștie – Sibiu, lot 3, cuprins între km 43+855 – km 65+965, în lungime de 22,11 km”.

A fost depusă o singură ofertă de către ASOCIEREA SPC ELITE CONSULTING SRL – ERRE. VI.A RICERCA VIABILITA’ AMBIENTE SRL (errevia) – PRO ITER PROGETTO INFRASTRUTTURE TERRITORIOA (Proiter).

În perioada următoare comisia de evaluare va finaliza procesul de evaluare a ofertei depuse.

„Având în vedere situația existentă pe acest lot, a defectelor existente în șantier și a lucrărilor rămase de executat, se impune clarificarea calității și cantității lucrărilor executate în șantier prin expertizarea acestora. Expertiza se va pronunța și asupra Proiectului tehnic de execuție”, au spus reprezentanţii Companiei de Drumuri.

Potrivit lor, expertiza tehnică va cuprinde rapoarte pentru următoarele specialităţi: drumuri, poduri, lucrări hidrotehnice, teren fundare, instalaţii şi altele, în funcţie de tipul lucrărilor expertizate. Prin această expertiză vor fi identificate toate neconformităţile existente şi lucrările rămase de executat, în aşa fel încât după soluţionarea corespunzătoare a acestora, la deschiderea circulaţiei, traficul să nu fie influenţat de eventuale degradări ulterioare.

Durata contractului este 15 luni de la data intrării în vigoare. Primele 5 luni ale contractului sunt pentru finalizare expertizei tehnice. După primele 3 luni de la începerea contractului vor urma 12 luni necesare pentru instalarea sistemului de monitorizare a zonelor cu instabilitate a terenului.

Licitaţia pentru contractul de expertiză a lucrărilor executate pe cei 22,11 kilometri ai lotului 3 Sibiu-Orăştie a fost demarată la începutul lunii aprilie. Valoarea contractului de expertiză este estimată între 1,8 şi 2,13 milioane de lei, potrivit informaţiilor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Pe baza expertizei, Compania de Drumuri va decide cum vor fi remediate defectele. Reprezentanţii CNADNR susţin că nu se pune problema demolării pentru rezolvarea noilor probleme.

Potrivit lor, costurile de refacere vor fi asigurate din garanţia de bună execuţie a contractului reziliat cu firma italiană Salini Impregilo Spa.

În ciuda faptului că sunt abia la stadiul de lucrări pregătitoare la porţiunea demolată şi nu au atribuit încă contractul de expertiză pentru a avea o soluţie la problemele de pe restul lotului 3, reprezentanţii CNADNR tot mai speră să se încadreze în termenul estimat, septembrie 2016.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu....
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...