1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

News

O stradă din Timişoara va purta numele jurnalistului Mile Cărpenişan

O stradă din sudul municipiului Timişoara va purta numele jurnalistului Mile Cărpenişan, decizia fiind luată, joi, de Comisia de denumire străzi a Primăriei, condusă de viceprimarul Sorin Grindeanu care, după adoptarea ei, a demisionat din funcţia de viceprimar, el fiind ales deputat.

27 dec, 2012 | Mediafax

Comisia de denumire străzi din cadrul Primăriei Timişoara a decis, joi, atribuirea numelui jurnalistului Mile Cărpenişan unei străzi din sudul munuicipiului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şedinţa comisiei a fost condusă de viceprimarul Sorin Grindeanu care, după adoptarea deciziei, a demisionat din funcţia de viceprimar şi de consilier local, întrucât a fost ales deputat la scrutinul din 9 decembrie.

"Mile Cărpenişan a fost un jurnalist care a făcut cinste Timişoarei. Strada care va purta numele lui se află în Colegiul electoral 2 din Timişoara, în care am fost ales ca deputat", a declarat Sorin Grindeanu corespondentului MEDIAFAX.

Jurnalistul timişorean Mile Cărpenişan a murit în martie 2010 la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara, unde era internat de o săptămână, în comă.

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat post mortem pe jurnalistul Mile Cărpenişan cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler.

Totodată, jurnalistul Mile Cărpenişan a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent, în semn de înaltă apreciere a contribuţiei la creşterea prestigiului Armatei României, prin informarea onestă şi oportună a opiniei publice despre faptele de arme ale militarilor.

De asemenea, Consiliul Local Timişoara aprobase acordarea, post-mortem, a titlului de cetăţean de onoare jurnalistului Mile Cărpenişan.

Mile Cărpenişan avea 34 de ani şi era căsătorit. El a fost, timp de peste zece ani, corespondent al Antena 1, realizând numeroase reportaje din zonele de război pentru acest post, dar şi pentru Antena 3. În 2008, Cărpenişan a încheiat colaborarea cu posturile Antena 1 şi 3, devenind freelancer.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO