1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

News

O subsidiară a Deutsche Bahn este acuzată că a dat mită în Grecia pentru a obţine contracte

O subsidiară a grupului german de transport feroviar Deutsche Bahn, controlat de stat, este acuzată că a dat mită mai multe sute de mii de euro în Grecia în ultimii zece ani pentru a câştiga contracte, potrivit publicaţiei germane Sueddeutsche Zeitung, citat de Kathimerini.

18 iun, 2013 | Mediafax

Potrivit Sueddeutsche Zeitung, un procuror din Frankfurt care investighează practici de corupţie la operatorul căilor ferate germane a afirmat că Deutsche Bahn International a folosit fonduri de până la 315.000 euro pentru a obţine contracte în cadrul unui proiect de construcţie a căii ferate care leagă Aeroportul Internaţional Atena de Corint.

Mai multe zeci de persoane, majoritatea foşti salariaţi ai Deutsche Bahn, sunt anchetate de procuratură, iar grupul de cale ferată a dat în judecată 10 foşti angajaţi pentru daune, scrie publicaţia germană.

Deutsche Bahn s-a retras din Grecia şi alte ţări "predispuse la corupţie", precum Algeria, Libia, Rwanda şi Thailanda.

Grecia a fost criticată puternic în ultimii ani pentru gradul ridicat de corupţie, în contextul problemelor financiare ale ţării. Guvernul a fost salvat de la colaps cu două pachete de ajutor financiar extern de la statele zonei euro şi FMI. Germania, unul dintre principalii finanţatori ai împrumuturilor, s-a numărat şi printre cei mai activi critici ai statului elen.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO