1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Companii

O versiune sigilată din 1985 a jocului ''Super Mario Bros.'' a fost vândută la o licitație din Statele Unite pentru o sumă record

Un exemplar sigilat al emblematicului joc video ''Super Mario Bros.'' lansat în 1985 a fost vândut vineri la licitaţie în Statele Unite pentru suma record de 114.000 de dolari, informează DPA, citată de Agerpres.

11 iul, 2020 | Agerpres

Casa de licitaţii Heritage Auctions, cu sediul în Dallas, Texas, a anunţat cu entuziasm că a stabilit recordul pentru vânzarea celui mai scump joc video în ambalajul original.

''Rezultate fantastice pentru cel mai bine cotat exemplar din Super Mario Bros.'', a scris pe Twitter Heritage Auctions. ''NES Nintendo 1985 USA: 114.000 de dolari la Heritage Auctions!!'

Recordul anterior era deţinut de o vânzare recentă a versiunii din 1987 a jocului video japonez ''Mega Man'', care a fost scos la licitaţie în decembrie şi achiziţionat pentru 75.000 de dolari.

Compania japoneză Nintendo a lansat jocul ''Super Mario Bros.'', devenit celebru în toată lumea, pentru consola Nintendo Entertainment System (NES), în 1985.

Personajul Mario, protagonistul jocului, cunoscut pentru salopeta sa albă, a evoluat de-a lungul timpului de la o versiune pixelată la un simbol al jocurilor video 3D inspirând o franciză alcătuită dintr-un un serial de televiziune şi un lungmetraj.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO