O veste bună pentru IMM-uri: Se deschide un portal dedicat cu aplicaţii gratuite pentru firme

Portalul 'Dezvoltarea interoperabilităţii bazelor de date destinate IMM-urilor' va oferi celor peste 500.000 de întreprinderi mici şi mijlocii înregistrate în România 31 de aplicaţii destinate, în mare parte, simplificării fluxurilor de afaceri, a declarat, vineri, Decebal Popescu, manager de proiect în Ministerul pentru Societatea Informaţională.
Economica.net - vin, 21 feb. 2014, 12:47
O veste bună pentru IMM-uri: Se deschide un portal dedicat cu aplicaţii gratuite pentru firme

‘De săptămâna viitoare, IMM-urile îşi pot face gratuit conturi pe acest portal. Înainte de lansare, portalul a trecut toate testele de securitate şi poate susţine 296.000 de conturi de utilizator’, a spus Popescu.

Cele 31 de aplicaţii ale portalului sunt grupate în trei categorii – B2B (business to business), G2B (government to business) şi G2G (government to government).

Proiectul a fost implementat de asocierea formată de Computas IT România, Power Net Consulting şi Evolva Trend Consultant.

Proiectul ‘Dezvoltarea interoperabilităţii bazelor de date destinate IMM-urilor’, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, are o valoare totală eligibilă de 4,23 milioane de lei, cu TVA, din care 2,82 milioane lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 590.000 lei valoare eligibilă nerambursabilă de la bugetul statului.

Proiectul a fost implementat în perioada martie 2013 – februarie 2014 şi a avut ca obiectiv creşterea transparenţei instituţiilor publice şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice oferite către cetăţeni şi mediul de afaceri.

‘Prin intermediul soluţiei informatice, se pune la dispoziţia atât a IMM-urilor, administraţiei publice, cât şi a cetăţenilor, un portal care va conţine bazele de date destinate IMM-urilor cu ajutorul căruia beneficiarii finali să poată accesa prin intermediul unei conexiuni la internet o parte din serviciile administrative oferite de administraţia publică’, a spus secretarul de stat în Ministerul pentru Societatea Informaţională Bebe-Viorel Ionică.

Dintre funcţionalităţile de tip ‘Business to Business’ oferite în mod gratuit IMM-urilor, pe portal se găseşte lucrul colaborativ pe documente, posibilitatea de realizare automată a unui site propriu, serviciu GIS pentru obţinerea de rapoarte, catalogul şabloane de documente precompletabile pe baza profilului firmei, implementarea simplificată a unor fluxuri de documente în cadrul unui IMM, abonarea la serviciile SEAP pe bază de coduri CPV, registrul de casă, calculatorul taxe servicii, cererile de rambursare online pentru OIPSI.

Portalul oferă şi un catalog de produse financiare destinate IMM-urilor, un serviciu prin care instituţiile bancare şi financiare îşi pot anunţa programelor şi ofertelor financiare dedicate IMM-urilor sau care sunt de interes pentru activitatea acestora. Până în prezent, în sistem s-au înscris Raiffeisen Bank şi CEC Bank.

Te-ar mai putea interesa și
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua de retail din România cu cea mai mare extindere în teritoriu, și......
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să pună în transparenţă, imediat după ...
Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului VIDEO
Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului VIDEO
OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă ...
Distrigaz Sud Reţele a investit 530 milioane de lei în anul 2023
Distrigaz Sud Reţele a investit 530 milioane de lei în anul 2023
Distrigaz Sud Reţele a realizat în anul 2023 investiţii totale în reţeaua de distribuţie a gazelor naturale în valoare ...