Oamenii care se vaccinează anti-Covid cu schemă completă începând cu 31 august vor primi tichete de masă în valoare de 100 de lei – metodologia de acordare a beneficiilor, publicată în Monitorul Oficial

Oamenii care se imunizează anti-Covid cu schemă completă de vaccinare începând cu 31 august vor primi cinci tichete de masă în valoare de 20 de lei fiecare, potrivit potrivit Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 1863 din 2021. Acest ordin stabileşte metodologia de acordare a tichetelor de masă oamenilor vaccinaţi anti-Covid şi a intrat în vigoare la 13 septembrie, odată cu publicarea sa în Monitorul Oficial. Oamenii vor obţine tichetele de masă de la centrul la care le-a fost făcută ultima doză de vaccin, în termen de 60 de zile de la inocularea ultimei doze.
Cristina Şomănescu - mar, 14 sept. 2021, 10:19
Oamenii care se vaccinează anti-Covid cu schemă completă începând cu 31 august vor primi tichete de masă în valoare de 100 de lei - metodologia de acordare a beneficiilor, publicată în Monitorul Oficial

Tichete de masă pentru persoanele vaccinate anti-Covid-19 cu schemă completă de vaccinare – metodologia de acordare a acestor beneficii a intrat în vigoare prin publicarea Ordinului MS în Monitorul Oficial din 13 septembrie.

Oamenii care se imunizează împotriva Covid-19 cu schema completă de vaccinare vor beneficia de tichete de masă în valoare de 100 de lei, prevede Ordonanţa Guvernului nr. 19 din 31 august 2021, despre care Economica.net a scris, pe larg, aici.

Măsură se poate aplica începând cu 13 septembrie, odată cu publicarea, în Monitorul Oficial, a Ordinului prin care Ministerul Sănătăţii explică modul în care se va pune în practică Ordonanţa Guvernului numărul 19/2021.

Concret, vorbim despre Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1863 din 2021 privind acordarea alocației de hrană sub forma tichetelor de masă persoanelor care se vaccinează cu schemă completă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, care a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 876 din 13 septembrie.

Economica.net l-a studiat şi vă spune ce prevede actul normativ:

Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 cu schemă completă de vaccinare începând cu 31 august, data intrării în vigoare a Ordonanţei Guvernului nr. 19/2021, beneficiază de o alocaţie de hrană în valoare totală de 100 de lei, sub forma tichetelor de masă pe suport hârtie, respectiv cinci tichete în valoare de 20 lei fiecare, reiese din Ordinul MS nr. 1863 din 2021, consultat de Economica.net.

Oamenii vor primi tichetele de masă de la centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, ambulatoriile de specialitate, după caz, în cadrul cărora le-a fost administrată ultima doză de vaccin, în baza registrului de evidenţă operat de către aceste unităţi, în acest scop.

Tichetele de masă vor fi emise fără datele personale ale beneficiarilor, acestea urmând să fie completate la momentul distribuirii acestora, potrivit Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 1863 din 2021, consultat de Economica.net.

Dacă persoanele vaccinate împotriva Covid-19 cu schemă completă de vaccinare refuză primirea tichetelor de masă, opțiunea acestora va fi consemnată în registrul de evidenţă de către personalul centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie și ambulatoriilor de specialitate, după caz.

Tichetele de masă pot fi redistribuite, în funcţie de necesităţi, între centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, respectiv ambulatoriile de specialitate, de către DSP-uri. În funcție de necesități, tichetele de masă pot fi redistribuite între DSP-uri, se mai arată în Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1863 din 2021, consultat de Economica.net.

Fondurile necesare achiziţionării tichetelor de masă se suportă din bugetul Ministerului Sănătății de la titlul 20.
Direcţiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București realizează procedura de achiziție a tichetelor de masă în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare, în termen de 10 zile de la data alocării de către Ministerul Sănătății a prevederii bugetare cu această destinație.

După ce le cumpără, DSP-urile distribuie tichetele, în termen de cinci zile, către centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, respectiv ambulatoriile de specialitate, se mai arată în Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1863 din 2021, consultat de Economica.net.

Important

Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 cu schemă completă de vaccinare între 31 august, data intrării în vigoare a Ordonanţei Guvernului nr. 19/2021, şi data distribuirii tichetelor de masă de către DSP-uri către centrele de vaccinare pot ridica tichetele de masă de la unitatea care le-a fost făcută ultima doză de vaccin, în termen de 60 de zile de la data vaccinării cu schemă completă, potrivit Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 1863 din 2021, studiat de Economica.net.

Citeşte şi
Tichete de masă în valoare de 100 de lei pentru oamenii vaccinaţi antiCovid cu schema completă

„Estimăm că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate, începând cu luna octombrie. Ordinul emis astăzi (10 septembrie n. red.) finalizează cadrul legal. Imediat după publicarea în Monitorul Oficial vom asigura resursele bugetare, după aceea tipărirea și distribuirea tichetelor de masă”, a spus Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...