Oamenii de afaceri cer Guvernului să reducă asistenţa socială şi să stimuleze munca

AOAR cere Guvernului să adopte măsuri de stimulare a muncii şi să reducă semnificativ asistenţa socială, privind inclusiv ajutorul de şomaj, şi apreciază totodată că rigidizarea condiţiilor privind angajările ar duce la restrângerea activităţii companiilor şi diminuarea numărului de locuri de muncă.
Economica.net - lun, 18 iun. 2012, 07:59
Oamenii de afaceri cer Guvernului să reducă asistenţa socială şi să stimuleze munca

„Anunţata deschidere a unor discuţii între sindicate şi Guvern, vizând noi schimbări ale Codului Muncii, sunt în contradicţie atât cu situaţia pieţii forţei de muncă din România, cu evoluţiile economice ale ţării în anul 2012 şi posibil 2013, cât şi a situaţiei economice la nivelul UE. Orice măsură de stimulare a creării de locuri de muncă, stimularea investiţiilor, îndeosebi cele ale capitalului autohton, este bine venită. Rigidizarea şi complicarea condiţiilor privind angajarea forţei de muncă vor duce în mod cert la restrângerea activităţii companiilor şi reducerea numărului de locuri de muncă”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Asociaţia solicită guvernului să se concentreze pe evaluarea şi promovarea unor măsuri suplimentare vizand flexibilizarea pieţei forţei de muncă, în conformitate cu progresul tehnologic, apariţia de noi ocupaţii, chiar dacă acestea nu sunt încă prevăzute în Codul Ocupaţiilor din România.

În plus, oamenii de afaceri vor ca Ministerul Muncii să preia în legislaţia naţională prevederi europene care asigură flexibilizarea acestui domeniu şi stimularea celor care vor să muncească mai mult pentru a câştiga mai mult.

„Una dintre problemele grave ale României o reprezintă numărul locurilor de muncă şi calitatea acestora, factor esenţial în ceea ce priveşte veniturile realizate de angajaţi. Aceasta este cea mai mare prioritate a Guvernului, nu modificarea Codului Muncii şi promovarea unei politici în discordanţă cu cerinţele pieţei forţei de muncă. AOAR solicită Guvernului adoptarea unor măsuri care să stimuleze munca, reducând semnificativ asistenţa socială, inclusiv cea privind ajutorul de şomaj, concentrând ajutorul societăţii doar pentru persoanele aflate într-o dificultate extremă”, conform sursei citate.

Reprezentanţii AOAR mai spun că România oferă oportunităţi celor competenţi şi care doresc să muncească.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane......
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...