1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 26 º

Companii

Oamenii de afaceri propun salariul minim pe oră

Oamenii de afaceri propun evaluarea posibilității adoptării unui salariu minim orar și nu lunar, ceea ce ar corespunde realității unei economii marcate de variații ale cererilor de pe piața internă și internațională.

06 aug, 2018 | ECONOMICA.net

Propunerea vine în contextul în care ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, afirma recent că salariul minim ar trebui să existe doar în sectorul public.

"Apreciem ca obiectivă inițiativa domnului ministru Teodorovici, în legătură cu importanța fixării sau nu a unui salariu minim în sectorul privat, luând în considerare realitățile structurii economice și diferențele de productivitate între diverse sectoare", au afirmat reprezentanții Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), prin intermediul unui comunicat.

AOAR apreciază că specializarea și dezvoltarea serviciilor care asigură o valoare adăugată crescută poate fi stimulată prin introducerea aplicării legale și nu prin calcule aritmetice (salariu lunar împărțit la 160 ore) a salariului minim orar, permițând astfel o flexibilizare normală a costurilor cu forța de munca și o creștere a competitivității companiilor.


"AOAR solicită Guvernului sa înțeleagă dificultățile cu care se confruntă mediul de afaceri, urmare și a unor
decizii guvernamentale, ceea ce face ca realitatea pieței muncii din România să fie una defavorabilă
creșterii durabile a economiei românești", au subliniat reprezentanții AOAR.

Potrivit acestora, în contextul diferențelor salariale existente între diversele regiuni ale țării, eliminarea salariului minim ar
putea fi un factor ce poate stimula crearea de noi locuri de muncă în zone mai puțin atractive, în principal
din cauza lipsei infrastructurii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO