Oana Pascu, Complice.ro: De la an la an, observăm o creștere a preferinței pentru cadourile ce implică adrenalină. Bugetul mediu pentru un cadou de 1-8 martie e de 150 de euro

Trendul cadourilor experiențiale este într-o creștere continuă, și după doi ani de la debutul pandemiei, clienții au devenit mai îndrăzneți, dorindu-și să ofere și să încerce experiențe atipice, cum ar fi cele care implică adrenalină, dar în același timp se orientează și spre experiențe de relaxare și dezvoltare personală. Bugetul mediu alocat unui astfel de cadou este de 150 euro, însă prețurile pornesc de la 100 de lei, arată datele Complice.ro, magazin online de premii și cadouri experiențiale. 
Lidia Neagu - lun, 07 mart. 2022, 22:20
Oana Pascu, Complice.ro: De la an la an, observăm o creștere a preferinței pentru cadourile ce implică adrenalină. Bugetul mediu pentru un cadou de 1-8 martie e de 150 de euro

”În cazul segmentului B2B, pachetele oferite cadou, inclusiv de 1 și 8 martie, dar și de Paște, Crăciun și alte evenimente similare, s-au situat, în medie la 30-50 euro/angajat, în 2021. Pentru anul acesta, am observat o ușoară creștere a bugetului mediu/angajat, companiile fiind interesate de wellbeing-ul angaților și de creșterea engagement-ului acestora”, a declarat Oana Pascu, fondator Complice.ro.

Top experiențe residential

Cele mai multe experiențe achiziționate pe segmentul residential sunt cele personalizate din zona de beauty sau de relaxare, cum ar fi atelierele olfactive pentru crearea propriului parfum unicat, o cămașă pictată manual, crearea unei ii personalizate în cele mai mici detalii, tratamente și ritualuri SPA, dar și cele din zona de dezvoltare personală – worksopuri de pictură, desen, stil.      

”Pandemia ne-a forțat să fim și mai creativi decât eram, venind mereu cu experiențe și componente noi în pachetele deja existente, ținând cont de preferințele clienților și de tendințele momentului. Și pe fondul pandemiei, desigur, remarcăm o deschidere din partea clienților către cadourile experiențiale, acestea devenind tot mai populare, reprezentând o opțiune și pentru 1-8 martie. De la an la an, observăm o creștere a preferinței pentru cadourile ce implică adrenalină, cele de tip virtual ori experiențele de tip gourmet sau de dezvoltare personală”, a explică Oana Pascu.

Flexibox de mărțișor – pachete speciale cu rată mare de adopție

Pachetele flexibile Flexibox, cu mai multe experiențe din care destinatarul o alege pe cea preferată într-un buget predefinit, au reprezentat, de la lansare până acum, o alegere populară de cadou atât pentru segmentul residential, cât și corporate. Pachetele Flexibox includ zeci de experiențe din cele mai populare categorii, precum adrenalină, driving, gourmet, dezvoltare personală și nu numai.

Astfel, pe baza feedback-ului pozitiv și a ratei mari de adopție a acestor pachete, Complice.ro lansează, în ediție limitată de 8 martie, două pachete Flexibox special concepute pentru EA: Her Box – cu un preț fix de 300 de lei și peste 20 de experiențe la alegere și Lady Box – cu prețul de 700 de lei și peste 30 de optiuni posibile. Acestea includ bilete la câte o piesă de teatru, lunar, timp de 1 an sau cursuri private de fotografie,  ateliere private de aranjamente în terarii sau cu flori, dar și zbor cu avionul, cu motodeltaplanul ori experiențe de driving.

”Introducerea pachetelor flexibile și accesibile, atât din punct de vedere al costului, cât și al diversității, a venit ca un pas firesc, pornind de la dilema clienților care caută un cadou special, pe cât posibil unic, dar fără să aibă o idee clară asupra acestuia sau asupra preferințelor destinatarului. După succesul pachetelor FlexiBox clasice, care au avut o rată de adopție de aproape 30% pe segmentul residential anul trecut, am decis să extindem ideea și la nivelul unor evenimente speciale, cum a fost Valentine’s Day, iar acum 1-8 Martie”, a mai declarat Oana Pascu.                

Cine cumpără cadouri de 8 martie și pentru cine

Dacă la nivel de an clienții Complice.ro din segmentul residential sunt în majoritate femei, balanța se echilibrează în jurul zilelor de 1 și 8 martie. De data aceasta mai multi clienți sunt bărbați, majoritatea din categoria de vârstă 35-45 de ani, care achiziționează cadouri experiențiale în primul rând pentru partenera de viață. În topul clienților urmează bărbații care cumpără cadouri pentru colegele de birou, respectiv partenere de afaceri. 

O pondere mai mică, însă în creștere, o au clienții femei, care achiziționează cadouri experiențiale pentru a le dărui altcuiva – unei prietene, surorii, mamei, etc. – fie pentru a se bucura de ele alături de prietene sau de mamă. În această categorie intră experiențe precum ateliere olfactive, unde participantele își creează un parfum propriu, experiențele SPA sau atelierele de creare de bijuterii personalizate din flori naturale. 

”Bărbații se orientează și aleg pentru femeile dragi din viața lor mai ales cadouri din zona de relaxare – cum ar fi tratamentele SPA, dar și degustări de vin, ciocolată ori cafea. Activitățile în aer liber de tipul treasure hunt, evadările la munte ori la mare, cinele romantice – toate sunt preferate de bărbați și oferite cadou de 1-8 martie, dar atelierele olfactive ori crearea unei camăși pictate, unicat sunt considerate inedite și preferate alternativei de a alege un parfum sau o cămașă de pe raftul unui magazin”, a mai precizat Oana Pascu.

Complice.ro este un magazin online specializat în cadouri și recompense experiențiale. Pachetele de experiențe sunt orientate atât către zona de business (oferind un portofoliu extins de tool-uri alternative de reward, recognition și incentive pentru angajați, clienți și parteneri de afaceri, dar și soluții creative pentru evenimentele corporate), cât și către zona residential (experiențe de dezvoltare personală, relaxare și adrenalină) pentru cei care își doresc să depășească sfera cadourilor-obiect. 

În cei peste șase ani de când activează pe piața cadourilor experiențiale, Complice.ro a livrat mai mult de 1.600 de experiențe inedite pentru clienți din zonele corporate și residential, dintr-un portofoliu care include peste 250 de experiențe predefinite pe site, construite cu ajutorul a peste 150 de parteneri din București, dar și din restul țarii și chiar de peste hotare. 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...