Obiecte de 60.000 de euro deţinute de Corneliu Vadim Tudor, scoase la licitaţie

Mai multe obiecte din colecţia politicianului Corneliu Vadim Tudor, decedat pe 15 septembrie 2015, sunt scoase la licitaţie. Printre obiecte se numără stiloul lui Vadim, dar şi autografe de la preşedintele american Eisenhower, Brigite Bardot su Louis Armstrong. 
Economica.net - mar, 10 nov. 2015, 10:45
Obiecte de 60.000 de euro deţinute de Corneliu Vadim Tudor, scoase la licitaţie

Un număr de 315 de obiecte din colecția lui Corneliu Vadim Tudor sunt scoase la licitație pe data de 24 noiembrie în cadrul casei de licitaţii Artmark din Bucureşti. Valorea totală a preţului de pornire pentru toate obiectele este de 60.000 de euro.

Cel mai mare preț de pornire, de 7.000 de euro, se cere pentru trei semnături olografe ale lui Napoleon Bonaparte.

Stiloul Montegrappa Roma Aeterna, din aur şi baga, folosit de istoricul Corneliu Vdim Tudor în ocazii de protocol, în cutie sa originală, ediţie limtiată, are un preţ de pornire de 6.500 de euro. Un ceas de trăsură, din secolul XIX, care a aparţinut lui Mihaiul Kogălniceanu are un preţ de pornire de 900 de euro. 

5.000 de euro este preţul de pornire al licitaţiei pentru manuscrisul de călătorie al lui Badea Vasile, continuator al lui Badea Cârţan, ce conţine peste 100 de notaţii olografe ale autorităţilor vremii, între care Nottara, Brătianu, Eremia Grigorescu, Djuvara, de raritate absolută şi considerată piesă de muzeu. 

Corneliu Vadim Tudor are şi o colecţie impresionantă de autografe de la artişti şi actori, precum Alain Delon, Brigitte Bardot, Louis Armstrong, Yehudi Menuhin, Sophia Loren, Cathrine Deneuve, scoase la licitaţie la un preţ de pornire de 50 de euro pentru fiecare.  

O scrisoare a politicianului francez Georges Clemenceau cu semnătura acestuia are un preţ de pornire de 1.500 de euro. 

O scrisoare a scriitorului francez Victor Hugo, cu semnătura olografă, are un preţ de pornire de 2.500 de euro, iar o scrisoare dactilografiată a pictorului Marc Chagall, purtând semnătura olografă, are un preţ de pornire de 900 de euro.  

Autograful preşedintelui american Dwight D. Eisenhower pe coperta revistei Life din decembrie 1948 are un preţ de pornire de 450 de euro. Fotografia preşedintelui american Woodrow Wilson, cu autograful acestui are un preţ de pornire de 100 de euro, iar semnătura preşedintelui Jimmy Carter, pe o chitanţă de primire în depozit, are un preţ de pornire de 300 de euro. 

Printre cărţile deţinute de Corneliu Vadim Tudor, scoase la licitaţie, se numără: Microbiotica, una dintre primele cărţi de medicină publicate în limba română, la Braşov, în 1845 (preţ de la 100 de euro), Evangheliar tipărit la Târgovişte în 1858 (de la 200 de euro), Octoih, ce cuprinde întru sine Slujba Învierii a opt glasuri şi cele 12 Evanghelii şi Sinaxarul de peste tot anul, tipărit la Râmnic în 1743 (de la 350 de euro), Metamorfozele lui Ovidiu, publicat în 1633 (de la 300 de euro), Cicero, opere complete, publicată în 1632 (de la 250 de euro). 

30 de volume publicate de Nicolae Ceauşescu – România pe drumul constituirii societăţii socialiste multilateral dezvoltate: de la 250 de euro. 

Vezi aici catalogul complet cu colecţia lui Corneliu Vadim Tudor

Te-ar mai putea interesa și
Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului VIDEO
Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului VIDEO
OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie,......
Distrigaz Sud Reţele a investit 530 milioane de lei în anul 2023
Distrigaz Sud Reţele a investit 530 milioane de lei în anul 2023
Distrigaz Sud Reţele a realizat în anul 2023 investiţii totale în reţeaua de distribuţie a gazelor naturale în valoare ...
Programul de finanţare Electric Up 2, cu un buget de 450 de milioane de lei, va fi aprobat de Guvern, anunţă Ciolacu
Programul de finanţare Electric Up 2, cu un buget de 450 de milioane de lei, va fi aprobat de Guvern, anunţă Ciolacu
Guvernul va aproba aproba programul de finanţare "Electric Up 2", cu un buget de 450 de milioane de lei, pentru sprijinirea ...
Cancelarul german a făcut un apel pentru finalizarea uniunii bancare în Europa
Cancelarul german a făcut un apel pentru finalizarea uniunii bancare în Europa
Cancelarul german, Olaf Scholz, a spus marţi că băncile din Uniunea Europeană ar trebui să poată să îşi mute liber ...