Premieră la Bursă: Dobândă de 12% la primele obligaţiuni corporatiste listate pe piaţa ATS

Obligaţiunile emise de C&V Water Control (CVW18) vor fi primele obligaţiuni listate joi, 16 iulie 2015, pe segmentul de piaţă destinat obligaţiunilor din cadrul Sistemului Alternativ de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a anunţat, miercuri, BVB, potrivit Agerpres.
Economica.net - mie, 15 iul. 2015, 17:52
Premieră la Bursă: Dobândă de 12% la primele obligaţiuni corporatiste listate pe piaţa ATS

C&V Water Control a finalizat în data de 23 aprilie o ofertă de vânzare obligaţiuni prin intermediul unui plasament privat în care au fost vândute un număr de 1.900 de obligaţiuni, în valoare cumulată de 1,9 milioane lei. Obligaţiunile au o maturitate de 3 ani şi o dobândă fixă de 12% pe an, plătibilă trimestrial, iar fondurile atrase de companie sunt necesare pentru susţinerea capitalului de lucru.

Obligaţiunile au fost cumpărate de 15 investitori, dintre care 14 investitori persoane fizice şi un investitor persoană juridică. Listarea emisiunii de obligaţiuni a fost asistată de SSIF Broker (BRK).

Potrivit unui comunicat al BVB, C&V Water Control are un capital social de 200.200 lei, divizat în 1.001 acţiuni cu o valoare nominală de 200 lei. Directorul general Cătălin Valentin Negoiţă deţine 99,9% din acţiunile companiei, iar Csilla Negoiţă are diferenţa de 0,1%.

C&V Water Control se concentrează pe dezvoltarea şi comercializarea de echipamente şi tehnologie pentru tratarea apei potabile şi uzate în aplicaţii rezidenţiale, comerciale, industriale şi municipale. Din cercetările de piaţă efectuate, C&V Water Control ocupă locul 3 în ceea ce priveşte producţia de staţii de epurare şi potabilizare a apei, poziţie care este rezultatul eforturilor depuse de societate de-a lungul timpului.

C&V Water Control a fost înfiinţată în anul 2001 sub denumirea de Water 2001 SRL, iar în anul 2004 societatea a fost preluată de Cătălin Valentin Negoiţă, care a schimbat atât domeniul de activitate, cât şi denumirea în C&V Water Control SRL, iar în martie 2015 a devenit societate pe acţiuni.

Beneficiarii principali ai lucrărilor executate pe categoria apă-canal municipalităţi şi industrial sunt: Primăria Apata, Primăria Târlungeni, Primăria Estelnic, Primăria Micfalau, Conimpex SRL, Termoconfort, Impact Developer & Contractor, Romprest Services, Laiola (Republica Moldova).

C&V Water Control a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 9 milioane lei (2 milioane euro), cu 11% mai mică decât în 2013, dar pentru acest an compania prognozează o cifră de afaceri de 22,4 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de 50 de bani să le fie ridicate de RetuRo, administratorul Sistemului de......
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea ...
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard ...
Emiratele Arabe Unite sunt afectate pentru a treia zi de o furtună cu o intensitate record
Emiratele Arabe Unite sunt afectate pentru a treia zi de o furtună cu o intensitate record
Emiratele Arabe Unite continuă să se confrunte joi cu efectele furtunii cu intensitate record din această săptămână, ...