O’Brien, Ryanair: Tarom e o companie zombi în acest moment. Vom fi printre primii doi jucători din România

32 de companii aeriene operează pe cel mai mare aeroport din ţară. Iar liderul este operatorul low-cost Wizz Air, a cărui poziţie este ţintită de gigantul europeană Ryanair. Totuşi, irlandezii rămân pe locul patru în ceea ce priveşte numărul de locuri disponibile în avioanele care operează zboruri spre diverse destinaţii. 
Andrada Ghira - joi, 01 sept. 2016, 21:06
O'Brien, Ryanair: Tarom e o companie zombi în acest moment. Vom fi printre primii doi jucători din România

Oficialii companiei aeriene Ryanair au declarat în repetate rânduri că vor să ajungă cea mai mare companie aeriană de pe piaţa locală. Asta ar însemna să depăşească Wizz Air, care zboară de pe nouă aeroporturi din România. Pentru moment, Ryanair oferă zboruri de la Bucureşti, Timişoara şi va începe în noiembrie şi zborurile de la Craiova.  

Chiar şi cu lansarea zborurilor spre Timişoara, Berlin (nr. – tot din septembrie 2016) şi Bristol (nr. din noiembrie 2016), Ryanair nu îşi schimbă poziţia în clasamentul companiilor aeriene care operează de la Bucureşti, în funcţie de capacitatea săptămânală. Ajunge însă doar să sufle în ceafa celor de la Blue Air. 

Dacă Ryanair va veni cu noi rute, ar putea depăşi Blue Air, care ocupă locul trei. Oficialii Ryanair spun că sunt interesaţi de expansiunea pe piaţa din România. 

„Sa fii numărul unu ca mărime la Bucureşti nu este o ţintă de afaceri semnificativă, dar cred că este un rezultat inevitabil al creşterii Ryanair. Cred că la un moment dat, Ryanair va fi printre primii doi jucători. Haideţi să recunoaştem: Tarom este şi va fi şi mai mic. Anul viitor, Ryanair va transporta 2,5 milioane de pasageri în Romania. Cred că ăsta e traficul total al Tarom. Tarom este o companie aeriană zombi în acest moment. În mod implicit, Ryanair va urca în top”, a declarat David O’Brien, directorul comercial al Ryanair. 

CITEŞTE ŞI Radiografia Tarom: mai puţine avioane, zboruri şi bani, în schimb salarii grase pentru şefi şi procese cu angajaţi

Care sunt cele mai mari companii de pe Otopeni 

ECONOMICA.NET a analizat datele puse la dispoziţie de către CH Aviation, furnizor de informaţii pentru companiile aeriene şi vă prezintă topul companiilor care operează de pe aeroportul din Otopeni, dar şi din ţară, în funcţie de capacitate. Au fost luate în calcul numărul disponibil de locuri pe avioanele care operează zboruri, pentru săptămâna care începe pe 14 noiembrie 2016. 

Liderul detaşat, cu cea mai mare capacitate pe Aeroportul Henri Coandă este Wizz Air. Pentru săptămâna analizată, operatorul low-cost deţine 23% din totalul de 143.310 de locuri. Compania naţională Tarom se plasează pe locul doi, cu o cotă de piaţă de 21,49%, la mică distanţă de operatorul ungar. Pe locul trei se află Blue Air, cu 19.953 de locuri, urmat de Rynaiar, cu 18.900 de locuri disponibile săptămânal. 

Mai există şi aeroporturi din România unde singurul operator aerian este fie Tarom, fie Wizz Air. Este cazul aeroporturilor din Oradea şi Satu Mare unde aterizează doar Tarom, iar la Tîrgu Mureş Wizz Air are monopol.

Iată mai jos INFOGRAFICUL INTERACTIV cu topul complet al companiilor aeriene pe aeroporturile din România, în funcţie de numărul de locuri disponibile. 

Create bar charts
Te-ar mai putea interesa și
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale companiilor străine de peste 107 miliarde de dolari din deprecieri de active......
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra ...
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru ...