Ocean Credit a lansat o nouă platformă de core-banking ce reduce timpul de acordare a unui credit la opt minute

Ocean Credit, primul startup fintech care a adus tehnologia de transfer de bani card2card pe piața de creditare din România, a a anunţat luni că a lansat o nouă platformă de core-banking. Aceasta reduce timpul de accesare automată a unui credit la 8 minute, oferind astfel cel mai rapid proces de creditare de pe piața de IFN-uri din România. Dezvoltarea platformei a durat 18 luni, iar investiția a atins 4 milioane de lei.
Ion Dobreanu - lun, 14 iun. 2021, 17:50
Ocean Credit a lansat o nouă platformă de core-banking ce reduce timpul de acordare a unui credit la opt minute

OC 3.0 utilizează algoritmi de machine learning pentru a analiza în timp real istoricul financiar al solicitanților și pentru a determina bonitatea acestora, accesând informații din surse externe, precum Biroul de Credit, ANAF și Facebook. Astfel, decizia de acordare a unui credit este complet automatizată, eliminându-se intervenția umană și, implicit, eventualele erori în deciziile de risc și întârzieri de procesare.

“Timpul și experiența sunt factorii decisivi care diferențiază un Fintech de o Bancă. În secolul vitezei, e important să fii la îndemâna clientului fix atunci când are nevoie. În prezent, am redus la 8 minute timpul necesar pentru întregul proces de creditare, proces ce include completarea cererii, primirea ofertei de credit, aprobarea și, evident, transferul banilor. Planul Ocean Credit este ca până la finalul anului să reducem la jumătate timpul petrecut pentru a accesa un credit, de la actualele 8 minute la 3-4 minute”, a declarat Radu Ciorbă, CEO & Founder Ocean Credit.

OC 3.0 vine și cu un dashboard îmbunătățit ce oferă utilizatorului acces la informațiile despre istoricul de creditare și la evoluția în timp a datelor sale financiare. Toate informațiile sunt la vedere, expuse într-o manieră simplă și intuitivă, astfel încât utilizatorul să le poată înțelege mai ușor și să le interpreteze în avantajul său. Scopul este de a transforma informațiile financiare complexe în date simple, care să ajute oamenii să economisească atunci când se împrumută.

“Avem cel mai dinamic și modern serviciu de pe piața românească de IFN-uri, lucru recunoscut atât de clienții noștri, cât și prin premiul câștigat la Future Banking Gala. Rețeta succesului nostru: Împrumutul altfel. Mizăm pe transparență, rapiditate și simplitate și transformăm sugestiile clienților noștri în proiecte concentrate. E clar că în continuare vom observa o creștere exponențială a importanței canalelor digitale în procesul de creditare și de aceea venim cu inovații în această direcție”, a mai spus Radu Ciorbă, CEO & Founder Ocean Credit.

Ocean Credit a acordat credite în valoare de peste 20 milioane de lei în ultimul an

În pofida pandemiei, anul 2020 a venit cu o majorare de 60% a portofoliului de credite al Ocean Credit, iar rata creditelor neperformante a fost redusă la 8%, datorită liniei de credit asigurată de banca TBI și a algoritmilor AI pentru managementul de risc. Astfel, compania își poate profila aplicanții și ajusta politica de preț, reușind să atragă clienți cu o bonitate ridicată.
Mai mult decât atât, cifrele arată că 80% dintre clienții Ocean Credit accesează în continuare ofertele disponibile, iar mai bine de 50% dintre ei au aplicat în 2020 pentru un al doilea credit. În ultimul an, prin platforma Ocean Credit s-au acordat circa 10.000 de credite online, cu o valoare totală de peste 20 milioane de lei.

“Obiectivul nostru este să ne mărim de 3 ori portofoliul de credite în acest an. Am gândit un produs care concurează cu segmentul de piața al cardurilor de cumpărături, liniilor de credit bancare de tip revolving și Overdraft-urilor. Avem o zonă de creștere mult mai largă acum, printr-un produs inovator care va simplifica radical experiența de împrumut, fiind cu un pas înainte față de orice jucător din piață. Urmărim piața de capital din România, ca pe o platformă financiară de creștere și dezvoltare, pe lângă parteneriatele strategice cu TBI Bank sau Libra Bank”, a încheiat Radu Ciorbă.

Despre Ocean Credit

Ocean Credit s-a înființat în 2015 ca un IFN cu o componentă puternică de tehnologie, și dorința de a schimba percepția românilor cu privire la instituțiile clasice de creditare, oferind în acest sens 100% transparență și dobânzi corecte, fără costuri ascunse. Ocean Credit încurajează un comportament financiar responsabil în rândul utilizatorilor săi, ca aceștia să-și poată rambursa ușor împrumuturile și urmări în paralel evoluția istoricului de creditare. Sunt printre pionerii creditării digitale în România, primii care au adus tehnologia de transfer de credit card2card pe piața locală, automatizând procesul de creditare, de la un KYC (know your customer) bazat pe contul de Facebook până la transferul instant de bani pe cardul de salariu.

Ocean Credit a implementat în 2017, în premieră pentru piața din România, tehnologiile de transfer card2card pentru credite, IBAN to card și card2card, dezvoltate de Mastercard și Visa. Tehnologiile au fost introduse împreună cu Libra Bank și Romcard, pentru a putea transfera creditul pe cardul de salariu al utilizatorului în doar câteva secunde, întrucât transferurile tradiționale IBAN to IBAN nu pot fi automatizate.

De asemenea, Ocean Credit este prima companie care a introdus logarea cu profilul de Facebook, ca măsură antifraudă în acordarea creditelor, pe lângă celelalte măsuri clasice: validarea cardului de salariu, identificarea printr-un selfie cu actul de identitate și validarea numărului de telefon și a CNP-ului cu Biroul de Credit și ANAF.

Te-ar mai putea interesa și
O companie bulgărească va prelua gratuit administrarea aeroportului din Ruse, aflat în ruină
O companie bulgărească va prelua gratuit administrarea aeroportului din Ruse, aflat în ruină
Aeroportul din Ruse va fi operat gratuit de Airport Ruse Ltd, care cuprinde companiile bulgare Shtraplan EOOD şi Stroyproject EOOD, a decis Consiliul Municipal Ruse. Dezbaterea asupra deciziei a......
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din judeţul Prahova nu beneficiază, sâmbătă, de alimentare cu energie electrică, iar ...
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a dat de înțeles vineri că va continua să crească taxele în Regatul unit, ...
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă în judeţul Vrancea, ...