Octo Banking a lansat în România aplicația pentru cumpărături OctoPay

Octo Banking a anunțat marți că a lansat începând de astăzi în România facilitatea OctoPay, prin care orice persoană fizică sau juridică, aflată în situația de a nu putea sau de a nu dori să achite imediat plata din fondurile proprii, poate accesa oferte de finanțare rapidă, atât pentru cumpărături online, cât și offline, indiferent de valoare.
Ion Dobreanu - mar, 03 aug. 2021, 16:50
Octo Banking a lansat în România aplicația pentru cumpărături OctoPay

De asemenea, OctoPay este disponibil și pentru achitarea diverselor servicii sau facturi precum cele de electricitate sau gaze naturale, se mai specifică în comunicatul companiei.

OctoPay este gratuit, atât pentru utilizatori, cât și pentru comercianți.

Această facilitate vine în sprijinul consumatorilor din România ca o alternativă la solutiile „Buy Now, Pay Later” intrucat prin intermediul OctoPay, acestia au posibilitatea de a accesa cea mai buna oferta de finantare de pe piata datorita procesului de licitare contra-cronometru in care institutiile financiare partenere ale Octo Banking concureaza in timp real pentru a furniza cea mai buna oferta posibila fiecarui utilizator.

„Majoritatea partenerilor noștri financiari oferă dobandă 0% în primele 30 de zile, așadar avantajele esențiale al OctoPay față de solutiile BNPL (Buy Now, Pay Later) sunt reprezentate de costurile mult mai scăzute pe care utilizatorii noștri urmează să le plătească în cazul în care își doresc finanțare pe o perioadă mai îndelungată de 30 de zile, dar și inexistența unui plafon limită al finanțîrii, și implementarea foarte simplă la comercianți. Avantajul principal, cel al costurilor mai scăzute, se datorează procesului de licitare al Octo Banking prin care, practic, aducem la aceeași masă (virtuală) instituțiile financiare din România care concurează în timp real și contra-cronometru pentru ca utilizatorii noștri să aibă cu adevărat posibilitatea de a accesa cea mai bună ofertă de pe piață”, a declarat Marius Avram, Country Manager Octo Banking Romania:

Totodata, solutia OctoPay este de ajutor si comerciantilor, atat celor online, cat si offline, intrucat unul dintre motivele pentru care vizitatorii parasesc magazinele, in special cele online, fara a cumpara, este reprezentat de imposibilitatea achitarii platii in acel moment, parasirea magazinului facandu-se fara adaugarea produsului in cosul de cumparaturi.

În cazul comercianților sau al furnizorilor de servicii, implementarea OctoPay se face foarte simplu, fie prin adăugarea butonului OctoPay în mediul online (magazin e-commerce, website, e-mail etc.), fie prin adăugarea unui QR code în mediul offline (magazin fizic, lanț retail etc.).

„Plănuiam ca în perioada următoare să scurtăm întregul proces la doar două ore din momentul în care o persoană apasă butonul OctoPay sau scanează codul QR la comercianți, și până la efectuarea efectivă a plății către comerciant. Pentru îndeplinirea acestui target, lucrăm cu partenerii financiari pentru optimizarea procedurilor, precum și punerea la dispoziție în ecosistemul Octo Banking, în mod gratuit, pentru fiecare utilizator a unui cont + card de debit virtual (+ fizic, la cerere) în care să îi fie transferata suma împrumutată și prin intermediul căruia să efectueze plata imediat”, a declarat Bogdan Atanasiu, CEO Octo Banking.

Despre Octo Banking

Octo Banking este un FinTech ceh cu sediul la Praga, prin intermediul căruia utilizatorii au posibilitate de a accesa cele mai bune oferte de servicii financiare de pe piață, de la finanțare, depozite sau asigurări, până la leasing sau factoring, totul datorită procesului unic de licitare in cadrul căruia instituțiile financiare concurează în timp real si contra-cronometru.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...