1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Companii

OECD: Ţările dezvoltate s-au confruntat cu cel mai semnificativ declin lunar al activităţii economice înregistrat vreodată

Ţările puternic dezvoltate s-au confruntat în martie cu cel mai semnificativ declin lunar al activităţii economice înregistrat vreodată, din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), şi nu se întrevede un final al acestei perioade până când nu se va clarifica cât vor dura restricţiile, se arată într-un raport publicat miercuri de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), transmite Reuters.

08 apr, 2020 | Agerpres

Indicatorii cheie, care arată schimbarea direcţiei în activitatea economică, sugerează că toate economiile mari au intrat "într-o încetinire profundă", doar India înregistrând "o simplă încetinire". Indicatorii arată "cel mai semnificativ declin înregistrat vreodată în majoritatea economiilor importante", iar incertitudinile privind durata restricţiilor afectează evaluările, avertizează OECD.

Ca rezultat, informează organizaţia cu sediul la Paris, "încă nu se poate anticipa când se va încheia încetinirea, în special pentru că nu se ştie cât de mult vor dura restricţiile şi cât de severe vor fi".

În martie, OECD estima că fiecare lună de restricţii va şterge două puncte procentuale din creşterea anuală a economiilor mari.

Înfiinţată în anul 1961, OECD joacă un rol de consiliere pentru guvernele ţărilor puternic dezvoltate, în materie de politică economică, socială şi de guvernare. Cele 36 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO