Ofensivă pe piața de bricolaj. Un antreprenor român vrea să se extindă agresiv cu bani de la investitori și se listează pe BVB

MAMBricolaj, un business construit de la zero de către antreprenorul Cristian Găvan și care a intrat piața de bricolaj în 2011 cu un concept dedicat atât profesioniștilor cât și persoanelor fizice interesate de “mobilier pe comandă”, vrea să se extindă cu finanțare de la investitori, prin Bursa de Valori București. Au deja două magazine fizice în București și un magazin virtual, dar vor o prezență solidă și în alte mari orașe ale țării.
Economica.net - joi, 21 ian. 2021, 14:08
Ofensivă pe piața de bricolaj. Un antreprenor român vrea să se extindă agresiv cu bani de la investitori și se listează pe BVB

Începând de astăzi, 21 ianuarie, retailerul MAMBricolaj a început să își tranzacționeze acțiunile pe piața AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacționare al BVB, sub simbolul bursier MAM, cu scopul de a atrage fonduri pentru a se extinde cu magazine fizice în marile orașe ale țării. Deja au în plan noi unități în capitală, dar și magazine în Brașov, Cluj Napoca și Iași, finanțarea fiind asigurată din fonduri atrase prin plasamentul privat. Mai exact, în luna aprilie, compania va inaugura cel de al treilea magazin din București, în zona Ghencea, acolo unde operează și o unitate Dedeman, urmând o unitate în Brașov. Retailerul a strâns deja în acest mod 8,5 milioane de lei, în cadrul unui plasament privat suprasubscris cu 76%.

„Listarea la bursă este o direcție strategică a companiei, parte a planului de extindere accelerată a rețelei de magazine MAMBricolaj în principalele centre urbane din România. Ne propunem să folosim toate pârghiile oferite de piața de capital pentru susținerea creșterii accelerate și să dezvoltăm un parteneriat de succes cu investitorii de la Bursă. Prin extinderea rețelei de magazine ne dorim să fim mai aproape de clienți și să le oferim o alternativă mai eficientă de a-și procura mobilă sau accesorii de mobilă și de a beneficia și de facilitatea primirii unei consultanțe profesioniste la pachet cu serviciul de proiectare de mobilă”, a afirmat Cristian Găvan, fondatorul și Directorul General al MAMBricolaj.

Acesta susține că ia în calcul inclusiv preluarea altor jucători din piață pentru a se putea extinde mai rapid.

MAMBricolaj comercializează materiale și accesorii de mobilă si produse conexe, bricolaj în mobilă și oferirea de servicii de proiectare în mobilă. În prezent, compania operează două magazine în București și un magazin online, fiind pregătită să se extindă în alte arii metropolitane importante din țară.

Clientela MAMBricolaj include atât profesioniști și pasionați de mobilă, cât și o categorie tot mai largă a publicului larg interesată de proiectarea si achizitia de mobilă potrivit unor cerințe particulare de calitate și spatiu.

Societatea a derulat în septembrie 2020 un plasament privat, intermediat de SSIF TradeVille, prin care a atras aproape 8,5 milioane lei. În cadrul plasamentului privat au fost subscrise 744.418, ceea ce a dus la o suprasubscriere cu 76% a numărului de acțiuni scos la vânzare, de 423.000. Pachetul de acțiuni a fost cumpărat de 65 de investitori, la un preț de 20 de lei/ acțiune, ceea ce a oferit MAMBricolaj o capitalizare anticipată de aproape 33,9 milioane lei.

Fondatorul MAMBricolaj Cristian Găvan deține 67,51% din acțiunile societății, iar Petruța – Puica Găvan are 7,5% din titluri. Diferența de aproape 25% din acțiuni este în portofoliile investitorilor care au subscris în plasamentul privat.

De la înființare și până în prezent, MAMBricolaj a înregistrat o creștere continuă și accelerată a cifrei de afaceri, urcând de la 1,4 milioane lei în 2011 la 29,4 milioane lei în 2019. Totodată, societatea înregistrează marje nete de profit: 11,18% în 2018, 9,4% în 2019, 13,6% în primul semestru al anului trecut. În anul 2019, MAMBricolaj a consemnat un profit net de aproape 2,8 milioane lei, față de puțin peste 3 milioane lei în 2018.

Consultantul Autorizat care a asigurat și admiterea la tranzacționare a acțiunilor companiei de bricolaj a fost SSIF TradeVille.

Piața de bricolaj și materiale de construcții din România este extrem de competitivă. Liderul, Dedeman, este cea mai mare companie antreprenorială din România, iar restul jucătorilor sunt în mare parte controlate de nume puternice la nivel mondial precum Kingfisher care operează brandul BricoDepot sau Leroy Merlin ori Hornbach.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Secretarul de stat Blinken respinge acuzaţia că SUA aplică un dublu standard pentru Israel
Secretarul de stat Blinken respinge acuzaţia că SUA aplică un dublu standard pentru Israel
Secretarul de stat american Antony Blinken a negat luni că Statele Unite folosesc un dublu standard la aplicarea legislaţiei în cazul acuzaţiilor de încălcare a drepturilor omului de către......
Rusia avertizează Europa că are un răspuns pregătit dacă activele îi vor fi confiscate pentru a sprijini Ucraina
Rusia avertizează Europa că are un răspuns pregătit dacă activele îi vor fi confiscate pentru a sprijini Ucraina
O aliată a preşedintelui Vladimir Putin a avertizat marţi Europa că a întocmit deja legislaţie pentru a răspunde dacă ...
APCE cere eliminarea obligativităţii instalării celui de-al doilea contor pentru prosumatori
APCE cere eliminarea obligativităţii instalării celui de-al doilea contor pentru prosumatori
Asociaţia Prosumatorilor şi a Comunităţilor de Energie (APCE) solicită eliminarea obligativităţii instalării celui ...
Eleco din Marea Britanie a preluat Vertical Digital și Sons of Coding, companii românești de dezvoltare software
Eleco din Marea Britanie a preluat Vertical Digital și Sons of Coding, companii românești de dezvoltare software
Eleco, furnizor specializat de software listat pe piața Alternative Investment Market a London Stock Exchange, preia Vertical ...