Ofertă de cinci milioane de euro pentru cumpărarea Hotelului „Continental”

O firmă din judeţul Cluj a depus la lichidatorul judiciar SC Expert Insolvenţă SPRL din Deva o ofertă în valoare de cinci milioane de euro pentru cumpărarea Hotelului "Continental" din Cluj-Napoca.
Economica.net - mie, 17 iul. 2013, 18:50
Ofertă de cinci milioane de euro pentru cumpărarea Hotelului

Potrivit unui comunicat al lichidatorului judiciar Expert Insolvenţă SPRL din Deva, judeţul Hunedoara, transmis, miercuri, la solicitarea MEDIAFAX, în şedinţa adunării creditorilor SC Ardeleana SA din 12 iulie a fost aprobată continuarea procedurii de valorificare a clădirii Hotelului „Continental” prin metoda vânzării directe.

„În şedinţa adunării creditorilor SC Ardeleana SA din 12 iulie 2013 a fost aprobată continuarea procedurii de valorificare a imobilului cunoscut sub denumirea Hotel «Continental» prin metoda vânzării directe. Această modalitate de vânzare a fost aprobată de adunarea creditorilor ca urmare a existenţei unei oferte de cumpărare la preţul de cinci milioane de euro. Oferta a fost înaintată de o societate comercială cu sediul în judeţul Cluj. În perioada următoare, lichidatorul judiciar va desfăşura procedura reglementată de prevederile art. 118 din Legea nr. 85/ 2006”, se arată în comunicat.

Omul de afaceri Ioan Bene din Cluj-Napoca a confirmat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că a depus, printr-o firmă pe care o controlează, oferta de cinci milioane de euro pentru a cumpăra Hotelul „Continental”.

„Avem două planuri legate de Hotelul «Continental», să-l redăm Clujului aşa cum a fost odinioară. Vom anunţa mai multe într-o conferinţă de presă viitoare”, a spus Bene.

Expert Insolvenţă SPRL este lichidator judiciar al SC Ardeleana SA. Primăria Cluj-Napoca a refuzat să îşi exercite dreptul la preemţiune privind achiziţionarea clădirii din cauza preţului prea mare de licitaţie.

Clădirea a fost construită la sfârşitul secolului al XIX-a şi a purtat, iniţial, numele „New York”.

Hotelul, care a făcut parte din lanţul „Continental”, a fost cumpărat în anul 2005 de un om de afaceri din Alba Iulia, Dorel Tamaş, a cărei firmă, SC Ardeleana SA, a intrat, în 2009, în insolvenţă. Clădirea este revendicată de Colegiul Reformat din Debreţin şi de Eparhia Reformată din Ardeal.

SC Expert Insolvenţă SPRL desfăşoară activităţii specifice calităţii de administrator/lichidator judiciar, administrator special, mandatar ad-hoc sau conciliator în condiţiile legii, fiind înscrisă în Tabloul Uniunii Naţionale a practicienilor în insolvenţă din România. A gestionat proceduri de reorganizare judiciară, faliment şi lichidare voluntară la un număr de peste 400 de societăţi comerciale din judeţele Hunedoara şi Alba.

Te-ar mai putea interesa și
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Orașul Sibiu și șoselele din județ vor fi, timp de trei zile, din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și al mașinilor electrice. ...
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Angajații marilor corporații lucrează în sistem hibrid, cu zile petrecute acasă, dar și la birou. Asta s-a văzut și ...
MIPE va lansa până la sfârșitul lui 2023 toate apelurile majore de proiecte pentru perioada 2021-2027
MIPE va lansa până la sfârșitul lui 2023 toate apelurile majore de proiecte pentru perioada 2021-2027
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) va lansa până la sfârşitul anului 2023 toate apelurile majore ...
Petre Daea: Indicele de calitate al grâului din acest an este superior, ceea ce asigură confort industriei de morărit şi panificaţie
Petre Daea: Indicele de calitate al grâului din acest an este superior, ceea ce asigură confort industriei de morărit ...
Indicele de calitate al grâului obţinut în acest an este superior, devenind astfel un produs panificabil, ce poate asigura ...