Ofertă de cinci milioane de euro pentru cumpărarea Hotelului „Continental”

O firmă din judeţul Cluj a depus la lichidatorul judiciar SC Expert Insolvenţă SPRL din Deva o ofertă în valoare de cinci milioane de euro pentru cumpărarea Hotelului "Continental" din Cluj-Napoca.
Economica.net - mie, 17 iul. 2013, 18:50
Ofertă de cinci milioane de euro pentru cumpărarea Hotelului

Potrivit unui comunicat al lichidatorului judiciar Expert Insolvenţă SPRL din Deva, judeţul Hunedoara, transmis, miercuri, la solicitarea MEDIAFAX, în şedinţa adunării creditorilor SC Ardeleana SA din 12 iulie a fost aprobată continuarea procedurii de valorificare a clădirii Hotelului „Continental” prin metoda vânzării directe.

„În şedinţa adunării creditorilor SC Ardeleana SA din 12 iulie 2013 a fost aprobată continuarea procedurii de valorificare a imobilului cunoscut sub denumirea Hotel «Continental» prin metoda vânzării directe. Această modalitate de vânzare a fost aprobată de adunarea creditorilor ca urmare a existenţei unei oferte de cumpărare la preţul de cinci milioane de euro. Oferta a fost înaintată de o societate comercială cu sediul în judeţul Cluj. În perioada următoare, lichidatorul judiciar va desfăşura procedura reglementată de prevederile art. 118 din Legea nr. 85/ 2006”, se arată în comunicat.

Omul de afaceri Ioan Bene din Cluj-Napoca a confirmat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că a depus, printr-o firmă pe care o controlează, oferta de cinci milioane de euro pentru a cumpăra Hotelul „Continental”.

„Avem două planuri legate de Hotelul «Continental», să-l redăm Clujului aşa cum a fost odinioară. Vom anunţa mai multe într-o conferinţă de presă viitoare”, a spus Bene.

Expert Insolvenţă SPRL este lichidator judiciar al SC Ardeleana SA. Primăria Cluj-Napoca a refuzat să îşi exercite dreptul la preemţiune privind achiziţionarea clădirii din cauza preţului prea mare de licitaţie.

Clădirea a fost construită la sfârşitul secolului al XIX-a şi a purtat, iniţial, numele „New York”.

Hotelul, care a făcut parte din lanţul „Continental”, a fost cumpărat în anul 2005 de un om de afaceri din Alba Iulia, Dorel Tamaş, a cărei firmă, SC Ardeleana SA, a intrat, în 2009, în insolvenţă. Clădirea este revendicată de Colegiul Reformat din Debreţin şi de Eparhia Reformată din Ardeal.

SC Expert Insolvenţă SPRL desfăşoară activităţii specifice calităţii de administrator/lichidator judiciar, administrator special, mandatar ad-hoc sau conciliator în condiţiile legii, fiind înscrisă în Tabloul Uniunii Naţionale a practicienilor în insolvenţă din România. A gestionat proceduri de reorganizare judiciară, faliment şi lichidare voluntară la un număr de peste 400 de societăţi comerciale din judeţele Hunedoara şi Alba.

Te-ar mai putea interesa și
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru şi-a anunţat vineri intenţia de a revoca cetăţenia pentru 45 de rezidenţi străini, care au beneficiat de mecanismul "paşapoartelor de aur", un program controversat de acordare a......
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Compania Restart Energy, furnizor independent de energie electrică și gaze naturale, cu capital majoritar românesc, a ...
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Premierul desemnat Dacian Cioloş va depune luni la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri.
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
Perioada de eligibilitate a proiectelor pentru managementul deşeurilor este 31 decembrie 2023 iar depunerea efectivă a ...