Surpriză: Hidroelectrica nu scumpește energia electrică pentru populație și menține oferta actuală până în primăvară

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, este și furnizorul cu cele mai bune prețuri pentru consumatorii casnici. În condițiile în care actuala ofertă expira la finalul anului și toată lumea se aștepta la o creștere, compania menține oferta  pentru încă trei luni.
Mihai Nicuţ - lun, 06 dec. 2021, 16:49
Surpriză: Hidroelectrica nu scumpește energia electrică pentru populație și menține oferta actuală până în primăvară

Hidroelectrica are o ofertă de 0,25 lei/kWh – energie activă – pentru populație, până la finalul acestui an. Prețul este fix, valabil pe toată durata contractului, de un an. Cu alte cuvinte, cine încheie un contract cu Hidroelectrica la acest preț până la finalul anului va primi energia la acest preț, 0,25 de lei/kWh timp de un an de zile.

Surpriză însă! În condițiile în care toată piața se aștepta ca, de la 1 ianuarie, și Hidroelectrica sa crească prețul din oferta pentru clienții casnici, în linie cu creșterea accentuată a prețurilor din piețe, oferta actuală, denumită Viitor Verde, rămâne neschimbată până la data de 31 martie, potrivit datelor de pe site-ul propriu.

Așadar, clienții casnici au la dispoziție încă trei luni de zile să semneze un contract concurențial cu Hidroelectrica, în urma căruia vor plăti, timp de un an de zile, 0,25 lei/kWh consumat – energie activă.

Cu toate tarifele și taxele, prețurile finale pentru casnici ale Hidroelectrica sunt cuprinse între 0,63 lei/kWh, pentru zona de distribuție Muntenia, care acoperă și Bucureștiul, și aproape 0,69 lei/kWh pentru zona Oltenia. Sunt, de departe, cele mai mici prețuri pentru casnici din toată piața.

Chiar dacă aceste prețuri vor crește ușor de la 1 ianuarie, ca urmare a creșterii tarifelor de rețea, este posibil ca diferența dintre oferta Hidroelectrica și a celorlalți competitori pe piața de furnizare să se adâncească, în condițiile în care marii furnizori au tot crescut prețurile din oferte, forțați fiind de scumpirea energiei electrice în piață. Or, Hidroelectrica nu are această problemă, pentru că furnizează energia pe care o produce ea însăși.

Citește și:

Compania a intrat pe segmentul de furnizare de energie pentru clienți casnici la începutul anului și avea, la finalul lui septembrie, 19.171 de clienți casnici, un număr mic față de solicitări, pentru că peocesul de contractare este încă destul de greoi. Conducerea companiei a spus însă că, după achizițiile de softuri, durata de contractare se va reduce semnificativ.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România, 100% verde, și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic. Compania exploatează în prezent un număr de 209 centrale, cu o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea. Compania este controlată de statul român, cu unic acționar minoritar Fondul Proprietatea.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Americanii mută mii de soldați din Europa de Vest în Estul apropiat de Ucraina
Americanii mută mii de soldați din Europa de Vest în Estul apropiat de Ucraina
Statele Unite iau în considerare trimiterea a până la 5.000 de soldaţi în ţările baltice şi ţări din Europa de ...
Greva STB. Poliția și Jandarmeria rămân în depouri, gata să intervină. Copiii își pot motiva absențele, dacă nu au putut ajunge la școală din cauza grevei
Greva STB. Poliția și Jandarmeria rămân în depouri, gata să intervină. Copiii își pot motiva absențele, dacă nu ...
Primăria și Prefectura Capitalei au decis să mențină forțele de poliției și jandarmerie în zona depourilor STB. ...
Apple, amendată în Olanda. Compania nu a respectat o decizie a instanței de judecată
Apple, amendată în Olanda. Compania nu a respectat o decizie a instanței de judecată
Autoritatea pentru concurenţă din Ţările de Jos a stabilit că Apple nu a luat măsuri conforme cu o decizie recentă ...