1EUR = 4.8246 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Oferta publică de listare a 10% din Romgaz va fi lansată la mijlocul lunii noiembrie

Guvernul s-a angajat să lanseze oferta publică iniţială de listare a 10% din acţiunile Romgaz la Bursa de Valori Bucureşti până la mijlocul lunii noiembrie, potrivit scrisorii de intenţie publicate pe site-ul Fondului Monetar Internaţional (FMI).

07 oct, 2013 | Agerpres

Din programul de privatizări asumat în faţa FMI în urma ultimei vizite, Guvernul a bifat listarea a 10% din acţiunile Nuclearelectrica în luna septembrie.

Urmează listarea a 10% din acţiunile producătorului de gaze Romgaz la mijlocul lunii noiembrie.

Programul va continua cu privatizarea pachetului majoritar de acţiuni ale furnizorului şi distribuitorului de energie Electrica, iar oferta iniţială de listare va avea loc până la finele lunii mai 2014. Pentru pregătirea listării, cel puţin trei din cele cinci filiale de servicii Electrica Serv vor fi separate de companie, pentru a intra în lichidare. De asemenea, vor fi separate şi participaţiile pe care le mai are Electrica la filialele deja privatizate.

Totodată, un pachet de 15% din Complexul Energetic Oltenia va fi listat la bursă, înainte de o privatizare a pachetului majoritar de acţiuni, se mai arată în documentul citat. Oferta publică iniţială va avea loc până la finele lunii iunie 2014, după auditarea rezultatelor financiare aferente anului 2013 şi după ce va fi realizat un studiu privind rezervele de cărbune.

În plus, oferta iniţială de vânzare a unui pachet de 10% din Hidroelectrica, blocată în instanţă, va fi lansată până la finele lunii iunie 2014.

În ceea ce vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la CFR Marfă, dacă privatizarea va eşua, Guvernul s-a angajat să reia acest proces în conformitate cu cele mai bune practici internaţionale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO