1EUR = 4.8246 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Oferta publică iniţială pentru Romgaz se încheie astăzi

 Cea mai mare ofertă publică iniţială din istoria pieţei de capital din România, pentru vânzarea a 15% din acţiunile Romgaz, se încheie astăzi.

31 oct, 2013 | Agerpres

Potrivit preşedintelui Bursei de Valori Bucureşti, Lucian Anghel, cererea din oferta publică pentru Romgaz a depăşit toate aşteptările, până marţi (29 octombrie - n.r.) fiind depuse ordine ferme în valoare de 1,8 miliarde de lei din partea investitorilor de retail.

Oferta publică iniţială prin care statul vrea să vândă 15% din acţiunile Romgaz a început pe 22 octombrie şi este planificată să se încheie pe 31 octombrie 2013.

Preţul orientativ de vânzare a fost stabilit între 24 şi 32 de lei pe acţiune, ceea ce reprezintă un interval de preţ între 7,38 şi 9,84 dolari SUA pentru un Certificat Global de Depozit (GDR), fiecare GDR reprezentând o acţiune.

Citeste si: Un investitor a plasat un ordin de 38 de milioane de euro pe tranşa de retail din oferta Romgaz

Oferta publică iniţială include acţiuni şi Certificate Globale de Depozit pentru publicul din România şi acţiuni şi GDR-uri pentru investitorii instituţionali din afara României.

După ofertă, Ministerul Economiei va deţine cel puţin 70% din acţiunile companiei, iar Fondul Proprietatea îşi va menţine pachetul existent de 15% din acţiunile companiei, restul fiind reprezentat de acţiunile tranzacţionate liber pe piaţă.

Tranzacţiile de GDR pe Bursa de la Londra sub simbolul 'SNGR' şi tranzacţiile de acţiuni pe Bursa de la Bucureşti, sub simbolul 'SNG', sunt planificate să înceapă pe 12 noiembrie.

Goldman Sachs International şi Erste Group Bank acţionează în calitate de coordonatori globali comuni pentru ofertă. Banca Comercială Română şi SSIF Raiffeisen Capital & Investment SA au fost numiţi lead manageri pentru piaţa locală.

Romgaz este cel mai mare producător de gaze naturale pe plan naţional.

Citeste si: Listarea Romgaz: Investitorii au depus ordine de 1,8 miliarde de lei

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO