Oferte inedite ale furnizorilor de curent. Cu ce servicii suplimentare sunt “agăţaţi” consumatorii, pe lângă preţul mai mic

În încercarea de a cîştiga cât mai mulţi clienţi, care să treacă din regim reglementat în sistem de piaţă liberă, furnizorii de energie electrică vin, pe lânga oferta mai bună de preţ pentru energie, şi cu servicii suplimentare, de la închirierea de becuri, reparaţii la reţeaua sanitară şi chiar servicii de tractare a maşinii.
Economica.net - sâm, 22 iul. 2017, 10:41
Oferte inedite ale furnizorilor de curent. Cu ce servicii suplimentare sunt “agăţaţi” consumatorii, pe lângă preţul mai mic

Furnizorii alternativi de energie electrică vin cu servicii inedite pentru consumatorii care vor să renunţe la actualul regim reglementat, în care primesc energie la preţuri stabilite de stat, şi se mută în piaţa concurenţială. Dincolo de preţul mai mic pentru energie (ofertele le puteţi vedea în comparatorul ANRE), furnizorii încearcă să agaţe clienţi inclusiv cu servicii suplimentare care nu au neapărat legătura cu energia electrică, gratuite sau oferite la un preţ mai mic.

Spre exemplu, Tinmar Energy, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru piaţa concurenţială, care are cea mai bună ofertă pentru preţul energiei furnizate în toate cele opt zone de distribuţie din România, oferă, gratuit, clienţilor săi servicii de reparaţie a instalaţiilor electrice şi sanitare din casă. Astfel, cine se abonează la serviciul Tinmar Gold,beneficiază de  un număr nelimitat de intervenții la instalația electrică, de incălzire, sanitară și intervenții de lăcătușerie, în limita sumei de 100 Euro/intervenție dar nu mai mult de 350 Euro/an. “Contravaloarea unei intervenții include deplasarea, constatarea și remedierea (1 oră de manoperă inclusă) defecțiunii de către un specialist autorizat (35 Euro per intervenție) și materialele necesare intervenției urgente (în limita sumei de 65 Euro per intervenție)”, spune compania. În plus, clienţii vor  primi un discount de 30% pentru prestația suplimentară dacă manopera va depăși plafonul per intervenție.

De asemenea, Enel are un tip de ofertă similară pentru clienţii săi care vor să treacă din piaţa reglementată în piaţa concurenţială în încercarea de a-i determina să rămână clienţii lor. Pe lângă preţul mai mic la energie în regim concurenţial, Enel are în oferta sa serviciile Enel Asistenţă şi Enel Asistenţă Plus, prin care vine şi cu alte servicii în afara furnizării de energie electrică.

Opțiunea Enel Asistență oferă: reparații și intervenții la instalațiile electrice interioare, reparații de lăcătușerie (deblocarea uşilor) și reparații ale instalațiilor de încălzire a apei. Serviciile sunt oferite prin intermediul unei rețele de companii specializate gestionate de Europ Assistance, o rețea de furnizori de servicii de reparații și intervenții casnice prezentă în 44 de ţări.

Serviciul costă 11.5 lei pe lună (primele trei luni aveţi o reducere de 50%), şi, de aceşti bani, clienţii Enel pot beneficia de două astfel de intervenţii într-un an, dar valoarea maximă unei intervenţii nu poate depăşi 450 de lei. Serviciile sunt însă disponibile non-stop, deci de aceşti bani puteţi solicita, de două ori pe an, la orice oră, un meseriaş la dumneavoastră acasă.

Există şi opţiunea Enel Asistenţă Plus care oferă clienților Enel acces la un număr nelimitat de solicitări pe an, din paleta serviciilor oferite prin Enel Asistenţă, dar vine și cu servicii de tractare a autovehiculului, tot fără număr. Se menţine restricţia ca valoarea unei intervenţii este de maximum 450 de lei. Acest serviciu are însă un preţ de 23,02 lei pe lună.

Şi nemţii de la RWE, care la rândul lor au o ofertă mai bună decât preţul reglementat, vin cu o ofertă suplimentară: posibilitatea închirieii pe termen nelimitat a becurilor economice LED, şi pun la dispoziţie pe site-ul propriu chiar şi un calculator de economii pe care le puteţi face.

“RWE Energie oferă un contract de furnizare a energiei electrice cu preţ fix până la 31 decembrie 2018, însoţit de o închiriere pe termen nelimitat a becurilor cu LED sau de opţiunea vânzării, incluzând şi o garanţie contractuală pentru becuri.Becurile cu LED de înaltă calitate, fabricate de General Electric, au o durată de viaţă aproximativă între 15.000 şi 25.000 de ore de funcţionare. Un bec obişnuit are o durată de viaţă medie de 1.000 de ore. Cu o utilizare de 4-5 ore pe zi, becurile cu LED pot funcţiona mai bine de 10 ani”, spune compania.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
BVB a pierdut 5 miliarde de lei din capitalizare în ultima săptămână
BVB a pierdut 5 miliarde de lei din capitalizare în ultima săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut 5,09 miliarde de lei din capitalizare, respectiv 2,12%, în această săptămână, ...
Ce aplicații de telefon folosesc cel mai des românii pentru Android și iOS
Ce aplicații de telefon folosesc cel mai des românii pentru Android și iOS
Aplicațiile pentru smartphone-uri, fie că vorbim de Android sau iOS, ne ușurează mult viața, iar în ultimii ani dispozitivele ...
Importurile de petrol și gaze ale României au totalizat 2,8 miliarde de euro, în primele zece luni din 2021
Importurile de petrol și gaze ale României au totalizat 2,8 miliarde de euro, în primele zece luni din 2021
România a importat, în primele zece luni din 2021, petrol brut şi gaze naturale în sumă de 2,831 miliarde euro, în ...