Ofertele turistice, principala sursă de venit a site-urilor de reduceri

Cele mai căutate oferte de pe site-urile de reduceri din România au devenit în ultimul an pachetele de vacanță, au declarat pentru RTV.net, reprezentanții pieței de profil.
laurentiu.matache - joi, 24 nov. 2011, 12:04
Ofertele turistice, principala sursă de venit a site-urilor de reduceri

Este o piață foarte dinamică, iar preferințele cumpărătorilor s-au modificat mult în ultimul an. Dacă la început erau preferate ofertele de înfrumusețare, odată cu venirea perioadei de concedii de vară, preferințele cumpărătorilor s-au îndreptat către pachetele de turism. În ultima perioadă, au început să fie foarte solicitate reducerile la produse, începând de la cele de tip teleshopping până la accesorii și gadgeturi IT„, a declarat Alina Oțelea, country manager GoldenDeals.

Potrivit lui Andrei Ștefan, CEO al Redutti.ro, agregator de oferte, în ultimele 30 de zile peste 50% din încasările site-urilor de reduceri au venit prin ofertele turistice. „Ca număr de vouchere vândute, cele mai populare categorii sunt restaurantele și serviciile de îngrijire personală. De asemenea, în ultimele 2 luni au crescut puternic vânzările de produse, începând de la obiecte pentru casă și mergând până la ultimele modele de smartphone-uri„, a mai spus acesta.

Alexandru Jijian, marketing manager la Kuponiada.ro, ne-a declarat că deja peste 450 de clienți au ales să își petreacă sărbătorile în străinătate prin intermediul ofertelor achiziționate de pe site.

 

La FunDeal ofertele de înfrumuseţare primează în preferinţele consumatorilor

În acest moment în România femeile au un comportament de achiziție mai pronunțat decât bărbații. Aceasta se traduce prin creșterea gradului de achiziție a ofertelor profilate pentru publicul feminin. Mai exact a ofertelor de înfrumusețare: spa, manichiură și pedichiură, machiaj, tratamente cosmetice. Un mare segment îl ocupă și produsele de uz casnic dar și ofertele de excursii în țară și în strainatate„, a declarat pentru RTV.net, Roberto Lazarov, CEO FunDeal.

Potrivit acestuia, compania se aşteaptă la o creştere substanţială a numărului de comenzi în luna decembrie.

 

Piață reducerilor ar putea ajunge la 18 milioane de euro

Estimăm că piață de reduceri de grup va atinge la sfârșitul anului pragul de 18 milioane EUR (încasări), totalizând economii de minim 15 milioane EUR din valoarea inițială a produselor și serviciilor„, mai declarat pentru RTV.net, Andrei Ștefan.

În perioada sărbătorilor, jucătorii mizează pe maximizarea semnificativă a vânzărilor, iar site-urile de reduceri vor deveni o importantă sursă pentru cadourile de sărbători.

În ultima perioadă, majoritatea site-urilor de profil a introdus oferte foarte atractive pentru achiziția de produse. Dacă luăm în considerare și profilul cumpărătorilor – oameni activi din punct de vedere profesional, care cu greu își găsesc timp de alergat prin magazine – site-urile de reduceri vor deveni o sursă importantă de cadour”, a mai spus country managerul de la Golden Deals.

Potrivit Redutti.ro,  creșterea pieței în luna decembrie ar putea fi cu 25% față de luna noiembrie.

 

Acest tip de site-uri a intrat pe piață la timpul potrivit

Site-urile de reduceri de grup au fost foarte bine primite, în special datorită timing-ului potrivit. În unele țări din Europa de Vest existau deja platforme ce ofereau reduceri sub diverse forme (altele decât reduceri de grup), în timp ce în România de acum un an, această era o piață practic inexistentă. Reducerile de grup au umplut un gol mult mai larg, resimțit de un număr mare de afaceri locale, care până acum nu aveau nici un fel de prezența pe Internet”, a spus CEO-ul Redutti.ro

FunDeal pregăteşte o promoţie pentru autoturisme

Avem în pregătire o ofertă foarte bună pe acest segment. Aşadar în curând vom vedea multe achiziţii pe acest segment„, a mai declarat Roberto Lazarov.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...