1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Extern

Oficial german: Volkswagen a manipulat şi în Europa testele privind nivelul emisiilor

Ministerul Transporturilor din Germania, Alexander Dobrindt, a confirmat joi că manipularea testelor privind nivelului emisiilor de către Volkswagen (VW) a avut loc şi în Europa, nu numai în SUA, transmite Reuters.

24 sep, 2015 | Agerpres
(update 24 sep, 2015 20:35) Agenţiile de evaluare financiară avertizează că ar putea retrograda ratingul Volkswagen
Scandalul Volkswagen (VW) se adânceşte după ce Comisia Europeană a cerut tuturor celor 28 de state comunitare să demareze propriile lor investigaţii la nivel naţional, iar agenţiile de evaluare financiară avertizează că ar putea retrograda ratingul producătorului auto german, transmit Deutsche Welle, Bloomberg şi Reuters.
Comisia Europeană a propus o nouă legislaţie care să întărească regimul de testare a vehiculelor, pentru a produce rezultate mai apropiate de condiţiile reale de şofat. De asemenea, se va analiza dacă sistemul prin care se aprobă noile modele pe piaţă ar trebui schimbat, în acest sens urmând să fie organizată o reuniune cu autorităţile naţionale, însă nu se ştie când.
(update 24 sep, 2015 16:02) Doi dintre cei mai importanţi ingineri ai Volkswagen vor fi concediaţi
Doi dintre cei mai importanţi ingineri ai grupului Volkswagen (VW) vor fi forţaţi să demisioneze din cauza scandalului legat de manipularea testelor privind nivelului emisiilor, a anunţat, joi, publicaţia germană Bild, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters.
Ulrich Hackenberg, şeful Departamentului de cercetare al Audi, şi inginerul şef al Porsche, Wolfgang Hatz, vor fi concediaţi la şedinţa Board-ului de supervizare a VW, ce va avea loc vineri.

'Am fost informaţi că şi în Europa, vehicule cu motoare diesel de 1,6 şi doi litri sunt afectate de manipulările despre care se vorbeşte', le-a declarat jurnaliştilor Alexander Dobrindt, adăugând că nu se ştie încă câte vehicule sunt afectate în Europa. Acesta a anunţat că teste cuprinzătoare vor fi efectuate şi la maşinile produse de alte companii auto.

Citeste si: Probleme pentru BMW după informaţiile privind depăşirea limitelor de poluare în UE. Acţiunile, în scădere cu 9,3%

'Este clar că autorităţile nu se vor concentra exclusiv pe modelele VW ci şi pe vehiculele fabricate de alte companii auto', a precizat Ministerul Transporturilor din Germania.

Directorul general al Volkswagen, Martin Winterkorn, şi-a prezentat miercuri demisia, după o reuniune de urgenţă a conducerii şi principalilor acţionari, pe fondul scandalului emisiilor. Un succesor al lui Martin Winterkorn va fi anunţat vineri.

Winterkorn a declarat că demisionează pentru a-şi asuma 'deplina responsabilitate' pentru scandalul care a afectat compania germană. Berthold Huber a afirmat că VW regretă profund scandalul precum şi pierderea încrederii clienţilor.

Citeste si: Acţiunile Volkswagen se redresează. Sunt aşteptate noi demisii

Volkswagen este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităţilor SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu şi în timpul operaţiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluării era mai ridicat, susţine Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA).

Reprezentanţii VW au recunoscut că au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor şi au anunţat că 11 milioane de vehicule diesel vândute în întreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare.

Numai în SUA, amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul. Reparaţiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. Sunt vizate modelele produse în ultimii şapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat şi Audi A3.

Citeste si: Şeful Renault-Nissan: Scandalul emisiilor va afecta şi alte companii auto, care vor fi verificate mai atent

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO