1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Oficial MECMA: Strategia energetică va fi elaborată în luna iulie

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) Rodin Traicu a declarat miercuri că viitoarea strategie energetică va fi elaborată până la finele lunii iulie şi va include principiile anunţate în programul de guvernare al USL.

20 iun, 2012 | Mediafax

"Sincer, nu ştiam că din 2006 nu a mai fost modificată strategia. Principiile sunt cele care au fost prezentate în strategia USL. Ele vor fi traduse în date concrete şi vor face referire la actele adoptate deja adoptate sau în curs de adoptare. (...) Avem nevoie o strategie energetică să ştim cum facem, cu ce facem şi până când atingem obiectivele", a afirmat Traicu.

Guvernul a aprobat în 2007 un proiect de strategie energetică pentru perioada 2007-2020. În ultimii doi ani însă Executivul a început un alt proiect de strategie energetică, pentru perioada 2011-2035.

Alexandru Săndulescu, director în Ministerul Economiei, a afirmat că strategia energetică aprobată de Guvern în 2007 nu are nici în prezent avize de mediu, din cauza opoziţiei unor ONG-uri, şi că dezbaterea publică a noii strategii ar putea dura mult timp, din cauza alegerilor parlamentare din toamnă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO