Oficial SUA: Plafonul de preţ pentru petrolul rusesc nu va fi aplicat şi producătorilor OPEC

Noile măsuri din partea Grupului celor mai dezvoltate şapte state ale lumii (G7) pentru a limita preţul de vânzare al petrolului rusesc nu vor fi replicate împotriva producătorilor OPEC, ale căror planuri de a reduce producţia au enervat ţările consumatoare, a declarat pentru Reuters un oficial al Trezoreriei Statelor Unite.
News.ro - joi, 20 oct. 2022, 09:34
Oficial SUA: Plafonul de preţ pentru petrolul rusesc nu va fi aplicat şi producătorilor OPEC

Washingtonul le-a comunicat reprezentanţilor Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) pentru a-i asigura de acele limite ale planurilor sale, a adăugat oficialul, scrie News.ro.

Comentariile ar putea ajuta la atenuarea conflictului dintre Statele Unite şi Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol şi lider de facto al OPEC, cu privire la ceea ce Washingtonul consideră o colaborare cu Rusia pentru a priva pieţele de aprovizionare exact în momentul în care se profilează o recesiune globală, scrie News.ro.

Tensiunile au crescut între ţările consumatoare, precum Statele Unite, şi producătorii de petrol cu ​​privire la politica de producţie, surse spunând Reuters că furia OPEC faţă de planul de plafonare a preţurilor a fost printre motivele deciziei sale de a reduce producţia.

OPEC+, care grupează statele OPE şi aliaţii săi, inclusiv Rusia, a anunţat săptămâna trecută că va reduce producţia cu 2 milioane de barili pe zi pentru a echilibra pieţele şi a opri volatilitatea, scrie News.ro.

Arabia Saudită a spus că reducerea reală va fi probabil de aproximativ 1 milion de barili pe zi (bpd), deoarece mai mulţi membri OPEC au acvut dificultăţi să-şi atingă obiectivele de producţie existente.

Casa Albă a spus că analiza Statelor Unite a arătat că reducerea ar fi putut aştepta până la următoarea reuniune a OPEC, după alegerile intermediare din noiembrie din SUA, scrie News.ro.

Dar oficialii OPEC nu au legat această mişcare de plafonul pentru preţului petrolului rusesc, în discuţiile lor cu Statele Unite, a declarat săptămâna trecută adjunctul secretarului Trezoreriei al SUA, Wally Adeyemo.

Statele Unite au declarat săptămâna trecută că reducerea producţiei de petrol a OPEC+ va creşte veniturile Rusiei şi au sugerat că a fost concepută din motive politice de Arabia Saudită, care duminică a negat că sprijină Moscova în invadarea Ucrainei. Citeşte mai departe pe News.ro.

Te-ar mai putea interesa și
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând Beijingul de practici ''discriminatorii'' faţă de produsele europene, pe......
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...
Salariu minim garantat pentru mii de angajați din bănci. Una dintre federațiile sindicatelor anunță că a semnat cu mai multe nume mari din sector
Salariu minim garantat pentru mii de angajați din bănci. Una dintre federațiile sindicatelor anunță că a semnat cu ...
Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci din România a semnat contractul colectiv de muncă de la nivelul sectorului ...