1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

News

Oficial ungar: Nu există interese maghiare din Ardeal sau din Ungaria, ci doar interese maghiare

Secretarul de stat în Ministerul de Externe al Ungariei Nemeth Zsolt  a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la Adunarea Generală a Delegaţilor PPMT, că nu există "interese maghiare din Ardeal" şi "interese maghiare din Ungaria", "ci doar interese maghiare".

20 apr, 2013 | Mediafax

Secretarul de stat în Ministerul de Externe al Ungariei Nemeth Zsolt a declarat astăzi că "Ungaria sprijină orice tendinţă de protejare a intereselor maghiarimii din Ardeal, (...) utilizând toate posibilităţile pe care le are la dispoziţie".

"Ungaria sprijină orice tendinţă de protejare a intereselor maghiarimii din Ardeal, în mod consecvent şi utilizând toate posibilităţile pe care le are la dispoziţie. Nu există interese maghiare din Ardeal şi interese maghiare din Ungaria, ci doar interese maghiare, iar în protejarea acestora, maghiarimea din Ardeal se poate baza pe noi, la fel cum noi ne bazăm pe ardeleni. Am asigurat posibilitatea aderării maghiarimii din Ardeal la comunitatea cetăţenească a patriei mamă - până în prezent sute de mii de persoane au profitat de această oportunitate - şi a participării acesteia la alegeri, iar, prin aceasta, la determinarea soartei şi direcţiei de guvernare a patriei mamă", a spus Nemeth.

El a spus că PPMT este "vocea Transilvaniei", formaţiunea care vorbeşte deschis despre problemele comunităţii maghiare.

La Adunarea Naţională a Delegaţilor PPMT participă, printre alţii, secretarul de stat în Ministerul de Externe al Ungariei Nemeth Zsolt şi consulul Ungariei la Cluj-Napoca, Magdo Janos, lideri ai unor formaţiuni maghiare din alte ţări vecine Ungariei, dar şi parlamentari ungari.

În cadrul manifestării, PPMT îşi va alege structurile de conducere şi va înainta mai multe propuneri privind regionalizarea României.

Singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii este actual lider, Toro T. Tibor.


CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO