Oil Terminal – profit net în creştere cu 58,5% în primul trimestru, până la 6,3 milioane de lei

Oil Terminal a înregistrat, în primul trimestru al acestui an, un profit net de 6,341 milioane lei, cu 58,5% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, care a fost de aproape 4 milioane lei, conform datelor financiare remise, joi, Bursei de Valori Bucureşti.
AGERPRES - joi, 13 mai 2021, 11:49
Oil Terminal - profit net în creştere cu 58,5% în primul trimestru, până la 6,3 milioane de lei

Ca urmare a depăşirii cu 4,7% a veniturilor totale planificate şi pe seama reducerii cu 2,2% a cheltuielilor totale, în primele trei luni din 2021 societatea a avut un profit brut în sum de 7,359 milioane lei, mai mare cu 3,069 milioane lei, comparativ cu profitul brut aprobat, în sumă de 4,29 milioane lei, se menţionează în raportul transmis BVB.

Cifra de afaceri netă a companiei a fost de 47,828 milioane lei, veniturile au totalizat 48,329 milioane lei, iar cheltuielile 40,97 milioane lei, scrie Agerpres.

La 31 martie 2021, Oil Terminal avea active de 563,221 milioane lei şi datorii de 108,238 milioane lei, din care 25,115 milioane lei datorii curente.

Oil Terminal SA Constanta ocupă o poziţie strategică în zona Mării Negre, fiind cel mai mare operator de produse petroliere pe mare, specializat în vehicularea ţiţeiului, produselor petrochimice lichide şi a altor produse şi materii prime în vederea import/exportului şi tranzitului.

SC Oil Terminal este una dintre cele mai vechi companii româneşti din industria petrolului. A fost înfiinţată în 1898, parte a celei mai moderne rafinării din Europa la acea vreme, „Steaua Română”.

Societatea a fost înscrisă la cota bursei, categoria I, la data de 30 ianuarie 1998. Acţionarii săi sunt statul român, prin Ministerul Economiei, cu 59,6222% din acţiuni, Dumitrescu Sebastian Valentin, cu 16,7346% şi alţi acţionari.

Te-ar mai putea interesa și
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 de IT-iști, majoritatea români
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 ...
Retailerul olandezo-belgian Ahold Delhaize, care operează pe plan local lanțul Mega Image și care a cumpărat Profi Rom Food, lansează în București AD/01, un nou "studio tech" care se va ocupa......
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Pe măsură ce sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, tot mai mulți dintre noi ne îndreptăm atenția către ...
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Producţia anuală de boabe de cacao a Ecuadorului ar urma să atingă pragul de 500.000 de tone în următorii doi ani, ...