Oktoberfest începe în parcarea Plaza România

Festivalul Oktoberfest începe joi în parcarea Plaza România cu o paradă a unor personaje îmbrăcate în cele mai frumoase costume bavareze şi un spectacol de muzică şi dans pe ritmurile fanfarei Îngerii Albi.
Economica.net - joi, 25 sept. 2014, 06:07
Oktoberfest începe în parcarea Plaza România

Tot în cadrul festivităţii de deschidere, la ora 17,00 se va ‘da cep butoiului’ cu bere, gest simbolic ce anunţă startul distracţiei marca Oktoberfest, scrie Agerpres.

Nu vor lipsi mezelurile şi preparatele tradiţionale, bucătarii şi hangiii bucureşteni, care vor încânta simţurile vizitatorilor cu bucate alese. Grătarele şi ceaunele vor sfârâi iar berea va fi bună, rece şi înspumată.

În premieră absolută pentru România, cortul Oktoberfest va fi dotat cu balcoane din lemn, unde vor fi amplasate lojele.

Alte noutăţi pregătite de organizatori sunt unchiul Hans, mascota Oktoberfest de 2,5 metri înălţime, dar şi o paradă cu cinci ‘atelaje’ specifice, căruţe şi care alegorice. Parada va avea loc pe traseul parcarea Plaza Mall – str. Lujerului – bd. Iuliu Maniu – Veteranilor – bd. Iuliu Maniu – str. Lujerului – parcarea Plaza Mall. Vor defila zece căruţe şi care alegorice pline cu butoaie cu bere, bavarezi şi bavareze, tirolezi şi tiroleze.

De asemenea, sunt invitate cele mai ‘tari’ cluburi din domeniul salsa şi latino. Pe lângă concursul de frumuseţe adresat doamnelor şi domnişoarelor, va avea loc şi unul pentru desemnarea regelui festivalului. În fiecare seară va fi o etapă de concurs în urma căreia va fi desemnat un câştigător, urmând ca pe 5 octombrie regii din fiecare seară să se bată în finală. Pentru a câştiga coroana butoiului cu bere, acesta va trebui să fie cel mai bun în a face declaraţii de dragoste. Premiul va fi pe măsură, un dozator de bere instalat la rege acasă şi plinul cu butoaie timp de o lună.

Anul acesta Miss Oktoberfest nu va fi doar una. Alături de ea vor fi mai fi alese Miss Heidi şi Miss Popularitate. Miss Oktoberfest va fi regina berii şi va primi ca premiu vouchere de turism şi o cameră foto performantă. Miss Heidi va primi trusou şi o ladă de zestre iar Miss Popularitate, un frigider plin cu doze de bere.

‘Oktoberfest Zeitung!’, o gazetă de hârtie cu mirosul literelor proaspăt tipărite, constituie o altă noutate. În cadrul festivalului se vor colecta şi recicla pahare de plastic iar premiile vor fi pe măsura implicării şi efortului.

Trupa bavareză de la Onkle Hans de acasă va face un show de zile mari pe scena Oktoberfest Bucureşti de joi până lunea viitoare.

O petrecere se va da în marele cort din parcarea Plaza România timp de unsprezece zile până pe 5 octombrie, dată până la care ţine festivalul.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...