Olandezii de la Prolyte fac o fabrică de structuri uşoare de aluminiu în Olt

Construcţia unei fabrici de structuri uşoare de aluminiu, investiţie a Prolyite Product (Olanda), a început joi în oraşul Piatra-Olt, în prezenţa ministrului Economiei, Mihai Tudose.
Economica.net - vin, 12 iun. 2015, 06:24
Olandezii de la Prolyte fac o fabrică de structuri uşoare de aluminiu în Olt

Investiţia se ridică la peste 18,2 milioane lei, din care 6,4 milioane lei sunt fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Sectorial, fabrica de la Piatra-Olt urmând să fie finalizată până la finele anului în curs, iar numărul locurilor de muncă va fi iniţial de circa 150. Fabrica se va întinde pe o suprafaţă de 5.000 metri pătraţi şi producţia va începe până la finalul acestui an. Firma menţionată intenţionează să construiască la Piatra Olt şi o a doua fabrică, începând de anul viitor. Prolyte mai are o fabrică în România, la Slatina, unde lucrează 150 de persoane, scrie Agerpres.

Ministrul Economiei consideră remarcabil faptul că în zonă vor fi create circa 500 noi locuri de muncă în industrie, în mai multe etape, el apreciind că noua investiţie de la Piatra-Olt este ‘un exemplu fericit de iniţiativă privată resursă locală şi mediu prietenos politico-administrativ’. Mihai Tudose a menţionat că zona este prioritară din punct de vedere al infrastructurii de transport şi a dat asigurări că va fi realizată o autostradă care să treacă prin judeţul Olt, în contextul în care în Slatina, dar şi în alte oraşe din zonă industria continuă se să dezvoltate şi investitorii pun problema infrastructurii de transport.

Reprezentantul firmei Prolyte, Mihai Hlihor, a menţionat că în viitor compania are în vedere transportul produselor pe calea ferată, deoarece Piatra-Olt a fost un important nod de cale ferată.

Hlihor a menţionat că firma pe care o reprezintă consideră Slatina şi judeţul Olt un mediu prielnic pentru investiţii, mai ales că mare parte din materia primă este achiziţionată din Slatina, de la fabrica de producere a aluminiului Alro.

Prolyte Industry va avea la Piatra-Olt o fabrică de structuri uşoare de aluminiu, cu circa 150 de angajaţi până la finele acestui an şi intenţionează să construiască anul viitor, în aceeaşi localitate, o a doua fabrică astfel încât numărul locurilor de muncă va ajunge la 500, potrivit lui Mihai Hlihor. Fabrica Prolyte de la Slatina a furnizat componente pentru scene pentru concertele lui Andre Rieu şi ale lui Robbie Williams, la Bucureşti. Produsele realizate de Prolyte în România sunt folosite în domeniul entertainment, la realizarea unor scene şi tribune şi în industrie.

Reprezentanţii Prolyte au arătat că este necesar ca noii angajaţi să fie specializaţi deoarece specializări similare mai au numai angajaţii care lucrează pentru construirea unor componente pentru avioane şi la realizarea centralelor nucleare, de aceea numărul de persoane care vor lucra în viitoarea fabrică de la Piatra-Olt va depinde şi de găsirea viitorilor angajaţi pe care să îi poată forma compania.

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, a subliniat că investitorii vor fi sprijini de autorităţile locale din judeţ, în condiţiile în care se urmăreşte crearea unui număr cât mai mare de locuri de muncă şi consolidarea economiei judeţului.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...