1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Oliver Zipse, noul director general al BMW, a lucrat mai întâi ca ucenic în compania germană

Bayerische Motoren Werke AG (BMW) l-a numit pe Oliver Zipse în funcţia de director general, transmite Reuters, potrivit Agerpres.  Oliver Zipse a venit la BMW ca ucenic, în 1991, şi a condus apoi departamentul de strategie şi uzina BMW din Oxford (Marea Britanie), înainte de a deveni membru al boardului BMW responsabil pentru producţie. El a ajutat la extinderea producţiei BMW în Ungaria, China şi SUA, ceea ce a majorat marja de profit a companiei. 

21 iul, 2019 | Agerpres
Oliver Zipse va fi numit din 16 august director general, înlocuindu-l pe Harald Krueger, care în 5 iulie l-a informat pe şeful boardului de supervizare că nu va încerca să obţină un nou mandat, după ce actualul va expira la 30 aprilie 2020. 
Lăudând stilul "ferm" de conducere al lui Zipse, BMW speră că acesta va putea ajuta compania să-şi recâştige supremaţia pe segmentul vehiculelor electrice şi autonome. Unii analişti susţin însă că Zipse, în vârstă de 55 de ani, nu ar fi cea mai bună alegere, într-un moment în care tehnologia şi serviciile, cum ar fi transportul alternativ, devin din ce în ce mai importante pentru producătorii auto. 
 
Foştii şefi ai BMW, Harald Krueger, Norbert Reithofer, Bernd Pischetsrieder şi Joachim Milberg, au fost directori de producţie înainte de a fi promovaţi în cea mai înaltă poziţie, potrivit Agerpres. 

Sub conducerea lui Krueger, în 2016, BMW a pierdut prima poziţie în topul principalilor producători de maşini de lux din lume în faţa rivalei germane Mercedes-Benz. 

Recent, BMW a anunţat majorarea investiţiilor în noile tehnologii, cum ar fi vehiculele electrice şi autonome, care ar urma să tranforme industria în următorii ani. 

Grupul german deţine brandurile BMW, Mini şi Rolls Royce.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO