1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 13 º

Extern

Ollie Rehn: Zona Euro are nevoie de consolidare înainte de extindere

Liderii zonei euro trebuie să fie prudenţi, iar zona euro trebuie consolidată înainte de a se extinde din nou, pentru a evita, în viitor, alte crize economice, a declarat comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn.

08 apr, 2012 | Mediafax

"Capacitatea zonei euro de a acţiona trebuie să fie mult mai bună înainte de a putea începe să se extindă semnificativ", a declarat Rehn într-un interviu acordat postului finlandez de televiziune MTV3, preluat de Reuters.

Zona euro se confruntă de doi ani cu criza datoriilor de stat declanşată la începutul anului 2010 în Grecia, care a împins statul elen, Portugalia şi Irlanda la acorduri de asistenţă externă cu FMI şi Comisia Europeană.

"Nu dau nume şi nu critic pe nimeni, însă faptul că Grecia s-a putut alătura zonei euro în 2011 a fost, în retrospectivă, poate chiar şi atunci, o mare greşeală", a spus Rehn.

El a adăugat că Letonia, Lituania şi Polonia sunt probabil următoarele state care se vor alătura zonei euro, care are în prezent 17 membri.

Zona euro s-a format în 1999, cu adoptarea monedei unice în 11 state UE. Grecia a intrat în zona euro în anul 2001, urmată de Sovenia în 2007, Malta şi Cipru în 2008, Slovacia în 2009, respectiv Estonia în 2011.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO