1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Oltchim a numit doi administratori provizorii, după demisiile lui Borbely şi Bulboacă

Consiliul de Administraţie al combinatului chimic Oltchim (OLT) i-a numit joi administratori provizorii pe Mihai-Radu Şaptefraţi şi Nicolae Rotileanu, după demisiile lui Karoly Borbely şi Adrian-Cătălin Bulboacă.

22 iun, 2012 | Mediafax

Şaptefraţi şi Rotileanu vor ocupa această poziţie până la desemnarea unor noi administratori de către AGA Oltchim, se arată într-un raport al companiei remis Bursei.

Avocatul Adrian-Cătălin Bulboacă, managing partner al firmei de avocatură Bulboacă şi Asociaţii, şi Karoly Borbely, fost secretar de stat în Ministerul Economiei, au demisionat în iunie din poziţiile de administrator provizoriu, respectiv preşedinte CA, ambii invocând motive personale.

Oltchim se numără printre primele companii de stat care vor avea management privat.

Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic.

Potrivit celor mai recente date, în acţionariatul Oltchim se mai regăsesc compania germană PCC SE, care deţine 18,3% din acţiuni, şi fondul de investiţii Carlson Ventures, înregistrat în Marea Britanie, cu 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

Acţiunile Oltchim, listate la BVB, au închis şedinţa de joi la preţul de 0,65 lei, în scădere cu 8,45%. La această cotaţie, combinatul are o capitalizare de 223 milioane de lei (50,7 milioane de euro).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO