Oltchim: Pierderile au crescut în primele nouă luni cu peste 70%, la 308,5 milioane lei

Veniturile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) au scăzut cu 47% în primele nouă luni, la 721,9 milioane lei (162,8 milioane euro), iar pierderile au crescut cu 72%, la 308,5 milioane lei (69,6 milioane euro).
Economica.net - mar, 30 oct. 2012, 08:14
Oltchim: Pierderile au crescut în primele nouă luni cu peste 70%, la 308,5 milioane lei

În perioada similară din 2011, combinatul chimic a avut venituri totale de 1,36 miliarde lei şi pierderi de 179,7 milioane lei.

La finalul lunii septembrie, cheltuielile companiei se situau la 1,03 miliarde lei (232 milioane euro), cu 33% mai reduse comparativ cu intervalul de referinţă din anul precedent.

Afacerile Oltchim au cumulat în intervalul ianuarie-septembrie 693,6 milioane lei (156,4 milioane euro), aproape jumătate din rulajul consemnat pentru primele nouă luni din 2011, de 1,25 miliarde lei.

La sfârşitul lunii septembrie, Oltchim avea datorii cu scadenţa de până la un an de 1,97 miliarde lei, cu 27,4% mai mari faţă de finalul anului 2011. Totodată, datoriile cu perioadă mai mare de un an cumulau 677,2 milioane lei, în scădere cu 31,5%.

Plăţile restante către furnizori totalizau 1,06 miliarde lei.

Pierderile din activitatea de exploatare au crescut cu 69%, la 207,7 milioane lei, iar pentru activitatea financiară combinatul a înregistrat pierderi de 100,78 milioane lei, cu 12% mai mari.

Producţia la combinatul Oltchim a fost reluată, joi, la instalaţia de electroliză cu membrană, iar în două săptămâni va fi repusă în funcţiune şi electroliza cu catoni de mercur, potrivit reprezentanţilor companiei.

Salariaţii combinatului sunt optimişti şi speră că producţia va reveni treptat la normal, dar spun că dacă nu se vor asigura banii pentru reluarea activităţii este posibil să reia protestele.

La finalul lunii septembrie, Oltchim avea 3.330 de salariaţi, faţă de 3.470 de persoane, după primele nouă luni din 2011.

Încercarea de privatizare a Oltchim a eşuat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de acţiuni deţinut de stat, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.

Până la viitoarea tentativă de privatizare, Guvernul a cerut Comisiei Europene avizul pentru ca la Oltchim să fie acordat un împrumut de până la zece milioane euro şi aşteaptă răspunsul Executivului comunitar.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Un prim caz suspect de infectare cu noua variantă de coronavirus, Omicron, a fost detectat în Germania la o persoană întoarsă ...
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în zona roșie
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în ...
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că sâmbătă a fost adoptată o Hotărâre a CNSU în baza căreia ...
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino a fost percheziţionat vineri de poliţia financiară, în legătură cu zeci de ...