Oltchim scoate la vânzare trei uzine petrochimice. Piperea: Nu există un preţ de pornire

Combinatul petrochimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea a anunţat luni că scoate la licitaţie trei pachete de active, Uzina petrochimică PVC II din Râmnicu Vâlcea, Uzina petrochimică din Bradu-Piteşti şi Uzina Anhidrida Ftalică din Râmnicu Vâlcea. Avocatul Gheorghe Piperea, reprezentant al administratorului judiciar, a declarat luni pentru News.ro că nu există un preţ de pornire, ci un raport de evaluare a activelor, potrivit News.ro.
Economica.net - lun, 04 iun. 2018, 14:55
Oltchim scoate la vânzare trei uzine petrochimice. Piperea: Nu există un preţ de pornire

„Consorţiul de administratori judiciari ai Oltchim SA – societate în reorganizare, respectiv BDO Business Restructuring SPRL şi Rominsolv SPRL, anunţă public faptul că investitorii interesaţi pot depune scrisori de intenţie până la 30 iunie 2018 şi, în baza informaţiilor primite ulterior manifestării intenţiei, oferte neangajante, până la data de 31 iulie 2018, pentru următoarele pachete de active: Uzina petrochimică PVC II din Râmnicu Vâlcea, Uzina petrochimică din Bradu-Piteşti şi Uzina Anhidrida Ftalică din Râmnicu Vâlcea”, arată un anunţ al combinatului, citat de News.ro.

Contactat de News.ro, avocatul Gheorghe Piperea, reprezentant al administratorului judiciar, spune că nu există un preţ de pornire la această licitaţie.

„Nu există un preţ de pornire, ci un raport de evaluare active. Aşteptăm oferte, sperăm să obţinem preţuri care să mulţumească creditorii”, a declarat luni avocatul Gheorghe Piperea, pentru News.ro.

În luna februarie, Adunarea creditorilor combinatului petrochimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea a aprobat oferta şi contractul de vânzare de active privind Divizia Materiale de Construcţii Ramplast, către Dynamic Selling Group SRL, preţul tranzacţiei fiind echivalentul în lei a 2,6 milioane euro, la care se adaugă TVA.

De asemenea, consorţiul de administratori judiciari compus din BDO Business Restructuring SPRL şi Rominsolv SPRL au anunţat în luna decembrie 2017 că Adunarea Generală a creditorilor Oltchim a aprobat contractul de vânzare de active (pachetele 1-5 şi parţial 7) încheiat între Oltchim în calitate de vânzător, Chimcomplex Borzeşti în calitate de cumpărător şi Serviciile Comerciale Române în calitate de Garant.

S-a stabilit atunci că societatea Chimcomplex Borzeşti trebuie să plătească 127 milioane de euro, la care se adaugă TVA, pentru active.

Oltchim a realizat în primele trei luni ale acestui an un profit net de 46,33 milioane lei, de şase ori mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, de 7,57 milioane lei.

Vânzările nete au urcat la 297,59 milioane lei, cu 34% mai mari faţă de perioada ianuarie-martie 2017, când au fost 221,75 milioane lei.

Societatea a vândut în trimestrul I 2018 produsele chimice atât pe piaţa locală, aproximativ 22% din cifra de afaceri, cât şi pe cea internaţională, aproximativ 78% din cifra de afaceri, se menţionează în raport.

La 31 martie, Oltchim înregistrează datorii totale în sumă de 1,3 miliarde lei, din care cea mai mare parte, de 1 miliard de lei sunt datorii înregistrate în conformitate cu Planul de reorganizare, iar 170 milioane lei sunt datorii nete acumulate după intrarea in insolvenţă.

Combinatul vâlcean are circa 2.000 de salariaţi.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Statul român, prin Ministerul Economiei, este acţionar majoritar, cu 54,8% din acţiuni.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în război cu Rusia, informează AFP....
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...