Olympus investește 40 de milioane de euro într-un hub logistic ce va deservi șase piețe externe

Producătorul de lactate Olympus, parte a Grupului Hellenic Dairies, investește peste 40 de milioane de euro în construcția unui centru logistic la Hălchiu, în județul Brașov. Noul hub, unul dintre cele mai mari depozite frigorifice de tip high-bay din România, cu o capacitate de peste 32.000 de paleți, face parte din strategia de dezvoltare a grupului în regiune.
Alina Stanciu - mar, 19 sept. 2023, 12:38
Olympus investește 40 de milioane de euro într-un hub logistic ce va deservi șase piețe externe

Producătorul elen de lactate Olympus va investi peste 40 de milioane de euro într-un hub logistic cu o suprafață construită de peste 13.500 de metri pătrați, la Hălchiu, acolo unde se află și fabrica de procesare lapte a companiei,potrivit unui comunicat al companiei.

Noul centru, aflat acum în construcție, va include și un depozit la înălțime (high-bay), cu o suprafață de aproximativ 6.000 de metri pătrați, complet automatizat, cu o temperatură controlată între +2 și +4 grade. Odată finalizată investiția, la finele anului viitor, hubul va fi unul dintre cele mai mari depozite frigorifice de tip high-bay din România, cu o capacitate de peste 32.000 de paleți.

Depozitele high-bay permit depozitarea unor volume mari într-un minim de spațiu la sol, pe rafturi cu o înălțime de peste 12 metri, cu ajutorul unor macarale automate. Acest tip de soluție logistică are mai multe avantaje, printre care o foarte bună optimizare a spațiului, accesul rapid și în siguranță la produse, disponibilitatea 24/7, reducerea distanțelor care trebuie parcurse pentru a livra sau a transporta mărfuri sau un consum redus de energie.

Centrul va fi pus în funcțiune etapizat, începând cu luna ianuarie 2024, iar până la finalul anului viitor va fi complet funcțional și integrat cu fabrica de lactate.

„Noul centru logistic din județul Brașov, dotat cu soluții tehnologice de ultimă oră, este încă o dovadă a angajamentului nostru față de România și a importanței pe care aceasta o are în planurile noastre strategice. În același timp, demararea acestei investiții se aliniază strategiei noastre de sustenabilitate, axată pe reducerea amprentei de carbon, crearea de ambalaje prietenoase cu mediul înconjurător și reciclare. Olympus va continua să mizeze pe calitate, inovație și sustenabilitate”, a declarat Adrian Cornea (foto), Plant Manager Fabrica de Lapte Brașov.

Hub-ul din Brașov este menit să eficientizeze procesele de depozitare și logistică, reducând, totodată, consumul de energie, pentru minimizarea impactului asupra mediului. Acesta va deservi piața locală, precum și toate țările în care sunt exportate produsele lactate Olympus fabricate în România, printre care Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, Bulgaria sau Serbia.

Fabrica de Lapte de la Hălchiu, din județul Brașov, a fost inaugurată în 2011, ca urmare a unei investiții Greenfield de peste 55 de milioane de euro. În cei 12 ani de activitate, investițiile totale au ajuns la peste 140 de milioane de euro, fiind direcționate cu precădere către echipamente de ultimă generație pentru colectarea și prelucrarea laptelui, precum și către tehnologii avansate de ambalare a produselor finite.

Producătorul local al brandului Olympus este Fabrica de Lapte Brașov.

Cu sediul în orașul Trikala din Grecia, Hellenic Dairies este o afacere de familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, cu operațiuni în 47 de ţări din toată lumea. În prezent, Olympus deține opt fabrici în patru țări (Grecia, România, Bulgaria și Cipru).

 

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...