OMNIASIG a înregistrat în 2023 prime brute subscrise de aproximativ 2,4 miliarde de lei, în creștere cu 12%

OMNIASIG Vienna Insurance Group a anunțat astăzi că a încheiat anul 2023 cu o creștere a primelor brute subscrise de aproximativ 12% față de anul 2022, până la 2,4 miliarde de lei.
Ion Dobreanu - mar, 19 mart. 2024, 19:09
OMNIASIG a înregistrat în 2023 prime brute subscrise de aproximativ 2,4 miliarde de lei, în creștere cu 12%

Valoarea totală a despăgubirilor plătite a fost în creștere față de anul anterior, ajungând la o valoare de aproximativ 1,2 miliarde de lei.

„Anul 2023 a adus multe provocări pentru piața asigurărilor din România, iar abordarea noastră strategică s-a bazat pe o creștere organică și echilibrată. Pentru noi, anul trecut a fost despre apropierea față de clienți, despre înțelegerea și adresarea nevoilor acestora și, mai ales, despre adaptarea companiei la noi tendințe. Am trecut printr-un proces de re-poziționare de brand, care rezonează mai mult și cu noile generații, am implementat fluxuri digitale prin care am eficientizat interacțiunea clienților și partenerilor cu OMNIASIG, îmbunătățindu-ne constant produsele și serviciile. Totodată, în 2023, ne-am definit și mai clar strategia noastră ESG (Environment, Social, Governance), prin care ne manifestăm intenția de a ne alinia la standardele de sustenabilitate.

Am continuat eforturile noastre și pe partea de educație și educație financiară, prin organizarea diferitelor proiecte cu impact asupra comunităților defavorizate. În 2023 ne-am consolidat strategia pentru un business sustenabil, de încredere, care să răspundă nevoilor actuale ale pieței, angajându-ne și în anii următori să implementăm măsuri ce vor optimiza aspecte importante ale activității noastre.”, a declarat Mihai Tecău, președinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Linia PROPERTY (asigurările de incendiu și calamități naturale) a avut una dintre cele mai importante creșteri, de peste 20% în 2023, față de anul anterior, cu subscrieri de aproximativ 370 de milioane de lei.

Linia asigurărilor de SĂNĂTATE a continuat să crească și în 2023, ajungând la o valoare a primelor brute subscrise de aprox. 80 de milioane de lei, reprezentând o creștere de peste 10%.

Asigurările auto, CASCO și RCA au înregistrat o creștere agregată a primelor brute subscrise de aproximativ 10% față de anul 2022, valoarea acestora pentru anul 2023 ridicându-se la circa 1,6 miliarde de lei. Valoarea despăgubirilor plătite pe cele două linii în acest interval, cumulat, a crescut cu peste 8%, ajungând la aprox. 1 miliard de lei.

Pe linia asigurărilor de RĂSPUNDERE CIVILĂ GENERALĂ, creșterea față de 2022 a fost de aproximativ 20%, iar subscrierile au ajuns la o valoare de aproximativ 120 de milioane de lei.

Rezultate în creștere au fost înregistrate și pe linia asigurărilor de CĂLĂTORIE, unde nivelul subscrierilor a fost de aproximativ 20 de milioane de lei, cu aproximativ 40% mai mult decât în 2022. Valoarea despăgubirilor plătite pe această linie a crescut și ea, cu circa 55%.

OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piața asigurărilor din România, menținându-se constant în topul celor mai mari și mai stabili asigurători din țară. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare și o rețea de sucursale și agenții extinsă la nivel național. Cei peste 1.100 de angajați oferă constant clienților și partenerilor companiei serviciile de calitate care ne-au consacrat de-a lungul tuturor acestor ani. Prin apartenența la Vienna Insurance Group, OMNIASIG oferă clienților și partenerilor săi stabilitate și putere financiară, precum și expertiză complexă pe toate liniile de asigurări generale.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale și de Est (ECE). Peste 50 de companii de asigurări și fonduri de pensii din 30 de țări fac parte din acest grup cu tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii. Circa 29.000 de angajaţi ai VIG răspund nevoilor de zi cu zi ale celor aproximativ 28 de milioane de clienți. Acțiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 și la Bursa de Valori din Budapesta din 2022. Compania beneficiază de rating A+ cu perspectivă stabilă din partea reputatei agenții internaționale de rating Standard & Poor’s. VIG colaborează îndeaproape cu Erste Group, cea mai mare bancă de retail din Europa Centrală și de Est.

 

Te-ar mai putea interesa și
Compania ucraineană Very Nice Retail intră pe piața românească
Compania ucraineană Very Nice Retail intră pe piața românească
Holdingul internaţional Very Nice Retail, originar din Ucraina, a anunţat intrarea pe piaţa românească prin deschiderea a cinci magazine "Brooklyn" în capitală, conform unui comunicat de......
Dacia a asamblat 1.000.000 de vehicule cu alimentare duală benzină – GPL
Dacia a asamblat 1.000.000 de vehicule cu alimentare duală benzină – GPL
Dacia a atins pragul de 1.000.000 de vehicule cu propulsoare care permit alimentarea mixtă, benzină și GPL. Pentru marca ...
Investiţiile record în energie nu reuşesc să menţină cursul pentru ţinta mondială 2030 în energie regenerabilă – studiu EY România
Investiţiile record în energie nu reuşesc să menţină cursul pentru ţinta mondială 2030 în energie regenerabilă ...
Investiţiile record în energie nu reuşesc să menţină cursul pentru ţinta mondială 2030 în energie regenerabilă, ...
Prețurile la energie electrică spot din România ajung la maximul anului mâine. Seara prețul sare de 400 de euro/MWh
Prețurile la energie electrică spot din România ajung la maximul anului mâine. Seara prețul sare de 400 de euro/MWh
Prețul spot al energiei electrice comercializate pe piața pentru ziua următoare (PZU) de la București, cu livrare în ...