Omniasig – Creştere cu 12% a primelor brute subscrise, în 2023

Omniasig Vienna Insurance Group a încheiat anul 2023 cu o creştere a primelor brute subscrise de aproximativ 12% faţă de anul 2022, la 2,4 miliarde de lei, informează, marţi, compania de asigurări.
AGERPRES - mar, 19 mart. 2024, 12:41
Omniasig - Creştere cu 12% a primelor brute subscrise, în 2023

„Compania continuă să se adapteze mediului macroeconomic volatil prin digitalizare, diversificarea portofoliului şi prin alinierea la practici ce vizează o dezvoltare inovativă în toate ariile de activitate. Astfel, în 2023, compania a înregistrat prime brute subscrise de aproximativ 2,4 miliarde lei. Totodată, valoarea totală a despăgubirilor plătite a fost în creştere faţă de anul anterior, ajungând la aproximativ 1,2 miliarde lei”, se arată în comunicatul asigurătorului, scrie Agerpres.

Linia Property (asigurările de incendiu şi calamităţi naturale) a avut una dintre cele mai importante creşteri, de peste 20% anul trecut, faţă de anul anterior, cu subscrieri de aproximativ 370 milioane lei.

Linia asigurărilor de Sănătate a continuat să crească şi în 2023, ajungând la o valoare a primelor brute subscrise de aproximativ 80 de milioane de lei, reprezentând un avans de peste 10%.

Asigurările auto, CASCO şi RCA, au înregistrat o creştere agregată a primelor brute subscrise de circa 10% faţă de anul 2022, valoarea acestora pentru anul 2023 ridicându-se la aproximativ 1,6 miliarde de lei. Valoarea despăgubirilor plătite pe cele două linii în acest interval, cumulat, a crescut cu peste 8%, ajungând la circa un miliard lei.

Pe linia asigurărilor de Răspundere Civil゠Generală, creşterea faţă de 2022 a fost de aproximativ 20%, iar subscrierile au ajuns la o valoare de 120 milioane lei.

Rezultate în creştere au fost înregistrate şi pe linia asigurărilor de Călătorie, unde nivelul subscrierilor a fost de aproximativ 20 milioane de lei, cu 40% mai mult decât în 2022. Valoarea despăgubirilor plătite pe această linie a crescut şi ea, cu aproximativ 55%.

„Am trecut printr-un proces de re-poziţionare de brand, care rezonează mai mult şi cu noile generaţii, am implementat fluxuri digitale prin care am eficientizat interacţiunea clienţilor şi partenerilor cu Omniasig, îmbunătăţindu-ne constant produsele şi serviciile. Totodată, în 2023, ne-am definit şi mai clar strategia noastră ESG (Environment, Social, Governance), prin care ne manifestăm intenţia de a ne alinia la standardele de sustenabilitate. Am continuat eforturile noastre şi pe partea de educaţie şi educaţie financiară, prin organizarea diferitelor proiecte cu impact asupra comunităţilor defavorizate. În 2023 ne-am consolidat strategia pentru un business sustenabil, de încredere, care să răspundă nevoilor actuale ale pieţei, angajându-ne şi în anii următori să implementăm măsuri ce vor optimiza aspecte importante ale activităţii noastre”, a declarat Mihai Tecău, preşedinte Directorat Omniasig Vienna Insurance Group.

Asigurătorul evaluează, începând cu anul 2015, nivelul calităţii serviciilor oferite clienţilor prin sistemul de măsurare Net Promoter Score (NPS) validat la nivel internaţional. Astfel, clienţii care au avut un dosar de daună la companie sunt rugaţi să evalueze experienţa avută şi modalitatea de instrumentare a daunei, satisfacţia asiguratului şi calitatea serviciilor oferite fiind măsurate într-un sistem eficient, pe o scală de la 1 la 10. Rezultatul NPS cumulat în anul 2023 a fost de 89,45%.

Omniasig Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piaţa asigurărilor din România. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare şi o reţea de sucursale şi agenţii extinsă la nivel naţional, cu mai mult de 1.100 de angajaţi.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în regiunea Europei Centrale şi de Est (ECE). Peste 50 de companii de asigurări şi fonduri de pensii din 30 de ţări fac parte din acest grup, care are circa 29.000 de angajaţi. Acţiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 şi la Bursa de Valori din Budapesta din 2022.

 

Te-ar mai putea interesa și
Camera Deputaților vrea o centrală electrică „ultimul răcnet”, în trigenerare, de 6 milioane de euro
Camera Deputaților vrea o centrală electrică „ultimul răcnet”, în trigenerare, de 6 milioane de euro
Camera Deputaților a scos la licitație un contract pentru achiziția și amplasarea unei centrale electrice care să reducă din consumul de energie....
Arestarea ministrului adjunct al Apărării din Rusia, o reglare de conturi între clanuri rivale – analiză Reuters
Arestarea ministrului adjunct al Apărării din Rusia, o reglare de conturi între clanuri rivale – analiză Reuters
Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a încercat să transmită un mesaj de "business as usual" de când adjunctul ...
Salariile militarilor bulgari vor crește cu 30% începând de la 1 ianuarie 2025
Salariile militarilor bulgari vor crește cu 30% începând de la 1 ianuarie 2025
Parlamentul Bulgariei a adoptat vineri amendamente definitive la Legea privind Apărarea şi Forţele Armate, sub care armata ...
Acorduri de mediu emise pentru patru noi parcuri eoliene în Caraș Severin, în total 500 MW, cu stocare
Acorduri de mediu emise pentru patru noi parcuri eoliene în Caraș Severin, în total 500 MW, cu stocare
Ministerul Mediului a emis astăzi acordurile de mediu pentru patru parcuri eoliene propuse a se realiza în județul Caraș ...