În topul aferent liniei RCA, cea mai mare despăgubire, în valoare de aproape 3,2 milioane de lei, a fost plătită în urma unui accident în Italia, în care conducătorul unei autoutilitare a parcat neregulamentar pe partea stângă a străzii, blocând vizibilitatea unui pieton care încerca să traverseze, acesta fiind acroșat de un alt autoturism, rezultând decesul pietonului.
A doua despăgubire, de circa 1,4 milioane de lei, a rezultat în urma unui deces și a unei vătămări corporale, un conducător auto, angajat într-o depășire periculoasă, a intrat pe sens opus și a acroșat doi pietoni, mamă și fiică, ce traversau regulamentar strada.
A treia despăgubire ca valoare, de aproximativ 1,2 milioane de lei, a fost acordată în condiții similare: șoferul unui ansamblu autoutilitară – semiremorcă a depășit un șir de autovehicule oprite la trecerea de pietoni, pătrunzând pe contrasens și accidentând mortal un pieton aflat în traversare regulamentară.
Pe linia Property, cea mai mare despăgubire a fost de peste 46,5 milioane de lei, plătită în cazul unui incendiu la o hală de producție și la utilajele ce conțin liniile de fabricație. Pe locul doi se situează același tip de incendiu, în cazul căruia au fost plătite despăgubiri de peste 11,4 milioane de lei. Pe locul trei se situează o serie de avarii la o fabrică, produse de fenomene atmosferice, în urma cărora au fost plătite despăgubiri în valoare de aproximativ 4,3 milioane de lei.
Primele trei despăgubiri ca valoare de pe linia Asigurărilor de locuințe au fost cauzate de incendii în diferite județe din țară. Cea mai mare daună produsă a fost în județul Harghita, unde un incendiu a distrus o locuință, despăgubirea fiind de aproximativ 700.000 de lei. Următoarea despăgubire din top a fost de aproximativ 600.000 de lei, plătită pentru o altă casă distrusă de incendiu, în județul Alba. În Bistrița-Năsăud, s-a plătit o despăgubire în valoare de circa 400.000 de lei, tot în urma unui incendiu produs la o locuință.
Pe linia CASCO, cea mai mare despăgubire din 2024 a fost de peste 670.000 de lei, plătită în urma unei viituri provocate de ploile torențiale care au afectat o automacara. Pe locul al doilea se află o despăgubire de peste 630.000 de lei, achitată pentru o autocisternă incendiată ca urmare a unei explozii la o stație GPL. A treia despăgubire, de peste 600.000 de lei, a fost plătită în urma unui accident în care conducătorul autoturismului nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a derapat într-o curbă și s-a răsturnat în afara carosabilului.
Pe linia Asigurărilor de călătorie, cea mai mare despăgubire a fost de aproximativ 210.000 de lei pentru o fractură de șold care a necesitat o intervenție chirurgicală asiguratului, în Statele Unite ale Americii. A doua despăgubire din acest top este de circa 170.000 de lei și a fost plătită pentru costurile medicale și de spitalizare pentru un asigurat care a suferit litiază renală, tot în SUA. Pe a treia poziție se află o despăgubire de aproximativ 120.000 de lei, plătită pentru costurile aferente unei intervenții chirurgicale pentru un accident vascular în Turcia.
Pe linia Asigurărilor de răspundere rivilă, cea mai mare despăgubire a fost de aproximativ 980.000 de lei, achitată ca urmare a încălcării obligațiilor din contractul de proiectare a unui ansamblu de imobile rezidențiale. A doua despăgubire din acest top este de cica 280.000 de lei și a fost plătită în urma unei incident unde marfa a fost avariată în timpul transportului. Pe a treia poziție se află o despăgubire de peste 250.000 de lei, plătită în cazul trasării și instalării eronate a unor stâlpi de iluminat.
OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezentă de 30 de ani pe piața asigurărilor din România, menținându-se constant în topul celor mai mari și mai stabili asigurători din țară. Compania are peste 1.100 de angajați, un portofoliu de peste 100 de produse de asigurare și o rețea de sucursale și agenții extinsă la nivel național.
Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale și de Est (ECE). Peste 50 de companii de asigurări și fonduri de pensii din 30 de țări fac parte din acest grup cu tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii. Cei peste 30.000 de angajaţi ai VIG răspund nevoilor de zi cu zi ale celor peste 32 de milioane de clienți. Acțiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 și la Bursa de Valori din Budapesta din noiembrie 2022. Compania beneficiază de rating A+ cu perspectivă stabilă din partea reputatei agenții internaționale de rating Standard & Poor’s. VIG colaborează îndeaproape cu Erste Group, cea mai mare bancă de retail din Europa Centrală și de Est.