Omniasig, prime brute subscrise de 1,06 miliarde de lei în 2017, în scădere cu 2,24%

Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat în anul 2017 un volum total al primelor brute subscrise de 1,06 miliarde lei, o valoare cu 2,24% sub cea înregistrată în 2016, în principal pe fondul reducerii valorii primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor auto obligatorii, RCA, informează miercuri compania.
Economica.net - mie, 04 apr. 2018, 09:18
Omniasig, prime brute subscrise de 1,06 miliarde de lei în 2017, în scădere cu 2,24%

Segmentul asigurărilor de tip Property a consemnat o creştere cu 6,19% a primelor brute subscrise faţă de anul anterior, în linie cu obiectivul principal al companiei de a susţine dezvoltarea liniilor de asigurări non-auto. O majorare a fost înregistrată şi în ceea priveşte volumul total al despăgubirilor plătite în 2017, aceasta fiind de 10,53% faţă de anul precedent.

Compania a înregistrat în 2017 o evoluţie profitabilă, stabilă, profitul brut conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare fiind de 20,09 milioane lei.

De asemenea, coeficientul de lichiditate la 31 decembrie 2017 a fost de 2,24. Totodată, la 31 decembrie 2017, în baza calculelor şi estimărilor efectuate a Cerinţei de Capital de Solvabilitate (SCR) şi a Cerinţei Minime de Capital (MCR) determinate în conformitate cu cerinţele regimului de Solvabilitate II ce a intrat în vigoare în 2016 şi căruia Omniasig i s-a aliniat, compania respectă pe deplin cerinţele de capital obligatorii.

‘2017 a fost un an plin de provocări şi realizări. Principalul nostru obiectiv a fost menţinerea ritmului, bazându-ne în special pe strategia noastră de creştere prudentă şi de dezvoltare sustenabilă. Ne-am concentrat pe adaptarea la cerinţele pieţei, pe o eficientizare constantă a operaţiunilor şi a proceselor şi, mai ales, pe consolidarea relaţiilor de încredere cu asiguraţii noştri, continuând îmbunătăţirea calităţii produselor şi serviciilor oferite. Am urmărit, de asemenea, echilibrarea portofoliului pe segmentele auto versus cele non-auto, prin oferirea unor produse cu valoare adăugată şi optimizarea sistemelor Omniasig cu scopul digitalizării întregului proces de vânzare’, a declarat preşedintele directoratului Omniasig, Mihai Tecău.

Segmentul asigurărilor auto (CASCO şi RCA) a înregistrat, cumulat pe cele două linii, o scădere a volumului total de prime brute subscrise de 4,26% faţă de anul anterior, în urma reducerii volumului primelor pe segmentul RCA. CASCO, însă, a înregistrat o creştere de 20% a volumului de prime brute subscrise.

Linia asigurărilor de sănătate rămâne una prioritară pentru companie, strategia urmărind dezvoltarea permanentă a acesteia. În 2017, această linie a înregistrat o creştere semnificativă a primelor brute subscrise de 55,20% faţă de anul precedent.

Numărul de reclamaţii înregistrate unic per petent şi per caz de către Omniasig în 2017 (434) a manifestat o scădere de 12,68% faţă de anul 2016. Raportat la numărul poliţelor de asigurare emise de companie la finalul anului trecut, numărul de petiţii înregistrate unic per petent şi per caz reprezintă doar 0,035% din acestea. Totodată, raportat la numărul de dosare de daună avizate în 2017, numărul de reclamaţii înregistrate unic per petent şi per caz reprezintă doar 0,296% dintre acestea.

Conform Analizei recent emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu privire la perioada de plată şi soluţionarea dosarelor de daună RCA avizate în trimestrul IV din 2017, Omniasig a înregistrat un procent de 99,12% al dosarelor de daună RCA plătite în termenul legal, iar durata medie de plată este de doar 3,15 zile/dosar, ceea ce reprezintă o îmbunătăţire a acestui indicator faţă de trimestrul III din 2017, când acesta era de 3,61 zile/dosar. Conform aceleiaşi analize ASF, Omniasig a înregistrat cea mai mică durată medie de soluţionare a dosarelor de daună, respectiv de 20,98 zile/dosar.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Virgil Popescu: Românii nu vor plăti mai mult decât în decembrie 2020 pentru facturile la energie
Virgil Popescu: Românii nu vor plăti mai mult decât în decembrie 2020 pentru facturile la energie
Românii nu vor plăti mai mult decât în decembrie 2020 pentru facturile la energie datorită plafonării preţului şi ...
Curtea de Justiţie a UE amendează Polonia cu 1 milion de euro pe zi pentru nerespectarea unor verdicte ale justiţiei comunitare
Curtea de Justiţie a UE amendează Polonia cu 1 milion de euro pe zi pentru nerespectarea unor verdicte ale justiţiei comunitare
Curtea de Justiţie a UE a dispus miercuri Poloniei să plătească un milion de euro pe zi pentru că nu a respectat verdictele ...
Restricţii pentru nevaccinaţi: Soluțiile hypermarketurilor cu magazine în mall
Restricţii pentru nevaccinaţi: Soluțiile hypermarketurilor cu magazine în mall
Carrefour, Auchan, cora sunt trei dintre marii retaileri alimentari care au o parte dintre magazine în centre comerciale ...