Omniasig şi Asirom nu fuzionează. Ce spun oficialii celor două companii

Omniasig şi Asirom sunt două mărci foarte valoroase, la care  Vienna Insurance Group, compania mamă, nu poate renunţa, spun la unison reprezentanţi ai celor două companii româneşti. Acesta ar fi unul din motivele pentru care fuziunea dintre acestea ar fi doar ipotetică.
Economica.net - lun, 17 iun. 2013, 21:02
Omniasig şi Asirom nu fuzionează. Ce spun oficialii celor două companii

Mai toate companiile de asigurări au pierderi pe primele luni ale acestui an, potrivit declaraţiilor Marianei Diaconescu, preşedinte Asirom şi ale unui oficial apropiat companiei Omniasig, dar situaţia financiară mai dificilă nu va duce la fuziunea celor două companii, subiect lansat pe piaţă de mai multă vreme.

Vestea că, în scopul diminuării costurilor, Asirom „trece printr-o nouă etapă de restructurare”, care nu exclude posibilitatea reducerilor de personal, a reactivat subiectul fuziunii ipotetice dintre cea mai veche companie românească de asigurări şi una dintre cele mai importante create în România după 1990.

Restructurarea, inclusiv reducerea de personal fac, de obicei, parte din pregătirea companiilor pentru fuziune.

Totuşi, „nici vorbă de fuziune. Etapa de restructurare, pe care o parcurgem acum, nu are nici o legătură cu aşa ceva”, a declarat Mariana Diaconescu, pentru ECONOMICA.NET.

„Din Vienna Insurance Group (VIG) fac parte aceste două companii, care sunt două branduri foarte valoroase, puternice, de câte 15 milioane de euro fiecare şi care aduc mulţi clienţi. Grupul a cumpărat  companiile respective inclusiv pentru brand. De ce ar renunţa grupul respectiv la unul dintre branduri? De ce ar pierde piaţă şi bani astfel?”,  s-a întrebat retoric oficialul apropiat Omniasig, care a preferat anonimatul , pentru că a emis „doar o părere personală“.

O estimare neoficială din domeniu cotează valoarea brandurilor Asirom şi Omniasig la câte 15 milioane de euro.

Pe de altă parte, produsele Asirom şi cele ale Omniasig „sunt complementare şi, în plus, Omniasig are şi produse din categoria asigurărilor de viaţă”, completează Mariana Diaconescu, care are aceeaşi opinie în chestiunea brandurilor celor două companii.

Speculaţiile privind o eventuală fuziune Asirom – Omniasig au fost declanşate tocmai de o consolidare a afacerilor de asigurări de viaţă ale companiilor româneşti ale Vienna Insurrance Group (VIG). BCR a preluat portofoliul „life” al Omniasig, tot din raţiuni care ţin de eficientizarea costurilor.A fost o surpriză, austriecii de la  VIG au mizat mereu pe o strategie multibrand şi, se pare, mai mizează încă.

Cum sunt evaluaţi salariaţii Asirom

Din 4 iunie a început evaluarea salariaţilor Asirom, care se desfăşoară după un regulament de 7 pagini inclusiv fişa de evaluare.

Regulamentul de evaluare va depuncta pe cei care nu-şi îndeplinesc indicatorii de performanţă, care au probleme cu folosirea calculatorului şi cu limba engleză, cu „eficienţa şi calitatea activităţii”, cu „integritatea profesională”.

Pentru toate aceste categorii de evaluare, salariaţii Asirom vor primi calificative, de la „nesatisfăctor” la  „foarte bine”, care se vor pondera  în anumite proporţii într-un calificativ final.

„Etapa prin care trecem acum este doar continuarea restructuării începute în 2009 şi nu presupune neapărat reduceri de personal. Dimpotrivă,  vrem să vedem dacă nu cumva competenţa cuiva îl recomandă pentru altă poziţie, pe care ar ocupa-o mai eficient. Scopul nostru este creşterea eficienţei, nu numai diminuarea costurilor”, a mai spus preşedintele Asirom.

Te-ar mai putea interesa și
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru şi-a anunţat vineri intenţia de a revoca cetăţenia pentru 45 de rezidenţi străini, care au beneficiat de mecanismul "paşapoartelor de aur", un program controversat de acordare a......
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Compania Restart Energy, furnizor independent de energie electrică și gaze naturale, cu capital majoritar românesc, a ...
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Premierul desemnat Dacian Cioloş va depune luni la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri.
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
Perioada de eligibilitate a proiectelor pentru managementul deşeurilor este 31 decembrie 2023 iar depunerea efectivă a ...