Omul de afaceri Cătălin Chelu cere falimentul uneia dintre firmele sale

Tribunalul Galaţi a dispus deschiderea procedurii de faliment la retailerului Comat Galaţi, controlat de omul de afaceri Cătălin Chelu. Printre creditori se numără şi alte firme controlate de Chelu.  
Economica.net - mie, 08 ian. 2014, 09:58
Omul de afaceri Cătălin Chelu cere falimentul uneia dintre firmele sale

Tribunalul Galaţi a respins planul de reorganizare a vehiculului comercial Comat Galaţi (COTM) şi a dispus deschiderea procedurii de faliment, potrivit unui raport triumis la Bursa de Valori Bucureşti.

Principalul acţionar al COMT este Cătălin Chelu cu peste 31% din acţiuni, căruia i se adaugă o altă firmă controlată de acesta.

Printre creditorii companiei se numără şi firmele Amattis, Galfinband şi Mecanica Rotes, de asemenea controlate de omul de afaceri gălăţeran.

Cătălin Chelu şi-a câştigat notorietatea unui investitor la bursă dispus să transforme companiile controlate în vehicule de plasament.

Este de asemenea, una dintre ţintele celor mai mari amenzi ale Autorităţii de Supraveghere Financiară, pentru nerespectarea reglementării privind ofertele de preluare ale companiilor pe care le controlează.

Printre firmele importante la care Chelu controlează indirect participaţii consistente se numără Electroargeş (ELGS), Carbochim (CBC) şi Artego Tg Jiu (ARTE).

Comat Galaţi a încheiat anul trecut cuun profit de peste 110.000 de lei, obţinut din afaceri de 1,5 milioane, majoritatea (65%) fiind chirii.

Compania are terenuri evaluate contabil pe peste 10 milioane de lei, de care ar putea fi interesat Siminel Andrei, administratorul fondului Broadhurst care încă mai are 11% din companie, în ciuda cutumei de a părăsi firmele lipsite de perspective.

Cătălin Chelu a fost condamnat vineri de judecătorii Tribunalului Bucureşti la cinci ani de închisoare, într-un dosar în care este acuzat că a încercat să-l mituiască pe fostul secretar de stat în MAI Dan Fătuloiu. Dosarul se afla in faza recursurilor.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Danemarca relaxează restricțiile generate de pandemia cu Sars-Cov-2
Danemarca relaxează restricțiile generate de pandemia cu Sars-Cov-2
Danemarca a relaxat duminică o serie de restricţii impuse împotriva coronavirusului, eliminând limita de capacitate pentru transportul public, precum şi obligaţia pentru elevi şi studenţi de......
Rabla electrocasnice 2021: Peste 40% dintre voucherele aprobate în primele două etape nu au fost consumate. Au rămas 26,2 milioane de lei și urmează o nouă sesiune de finanțare
Rabla electrocasnice 2021: Peste 40% dintre voucherele aprobate în primele două etape nu au fost consumate. Au rămas 26,2 ...
43% din voucherele aprobate în primele două etape ale Programului Rabla pentru Electrocasnice 2021 nu au fost consumate. ...
GCS: 152 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2; 59 de persoane la ATI
GCS: 152 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2; 59 de persoane la ATI
Un număr de 152 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Aproape 2.000 de tone de deşeuri transportate ilegal cu barjele pe Dunăre au fost oprite la Calafat
Aproape 2.000 de tone de deşeuri transportate ilegal cu barjele pe Dunăre au fost oprite la Calafat
Peste 1,9 milioane de kg de deșeuri din materiale plastice şi reziduuri metalice contaminate cu substanţe periculoase ...