1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Companii

Omul de afaceri Dan Adamescu, arestat pentru 30 de zile

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri arestarea preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri Dan Adamescu, acuzat de două infracţiuni de luare de mită.

06 iun, 2014 | Agerpres

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Dan Adamescu se află în sediul Curţii de Apel Bucureşti, chiar dacă i-a expirat ordonanţa de reţinere, el urmând a fi dus în arestul Poliţiei Capitalei.

Potrivit DNA, în decembrie 2013, Dan Adamescu a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro şi 5.000 euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa de la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă, pentru ca în schimb magistraţii să dispună în dosare privind procedura insolvenţei soluţii favorabile unora dintre societăţile la care era acţionar.

Dan Adamescu este unul dintre cei mai bogaţi români, cu o avere estimată de revista Forbes la 900-950 de milioane de euro. Adamescu deţine, printre altele, Astra Asigurări, liderul pieţei de profil din România, magazinul Unirea din Bucureşti, hotelul Intercontinental, clubul de fotbal Oţelul Galaţi şi cotidianul România Liberă.

Citeste si: Milionarul Dan Adamescu, ridicat de mascaţi şi dus la DNA

'Sumele de bani au fost remise de către Adamescu unui avocat, care la rândul său a remis suma unui intermediar de la una dintre societăţile din grup, prin virament bancar. Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Dan Adamescu a stabilit ca avocatul să emită o factură pentru 'servicii juridice'. Ulterior avocatul a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal şi în aceeaşi zi banii au ajuns în contul soţiei intermediarului (persoană fizică) cu titlu de acordare împrumut. Intermediarul a ridicat ulterior din contul soţiei suma de bani', susţin procurorii.

DNA mai declară că intermediarul, practician în insolvenţă, a remis suma de 15.000 euro judecătorului Stanciu, imediat după deschiderea procedurii insolvenţei SC Baumeister SA, coordonată de Dan Adamescu, şi anume în luna decembrie 2013.

'În acelaşi context, intermediarul a remis suma de 5.000 euro judecătoarei Rovenţa, în vederea pronunţării unei soluţii favorabile, respectiv în sensul respingerii contestaţiilor celorlalţi creditori, soluţia având ca efect imediat şi desemnarea unui alt lichidator judiciar 'agreat'', au mai reţinut anchetatorii. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO