Omul de afaceri Gheorghe Iaciu solicită realegerea Consiliului Reprezentanţilor la SIF Muntenia

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care deţine 5% din titlurile SIF Muntenia (SIF4), solicită completarea ordinei de zi a şedinţei AGA din aprilie cu realegerea Consiliului Reprezentanţilor, după ce instanţa a suspendat deciziile acţionarilor privind ultima schimbare a Consiliului.
Economica.net - mar, 19 mart. 2013, 17:25
Omul de afaceri Gheorghe Iaciu solicită realegerea Consiliului Reprezentanţilor la SIF Muntenia

Tribunalul Bucureşti a suspendat două hotărâri AGA din iulie 2012 privind revocarea şi numirea noului Consiliu la SIF Muntenia.

„Având în vedere că, prin sentinţa (…) propunţată de Tribunalul Bucureşti (…) s-a dispus suspendarea executării hotărârilor 6 şi 7 ale adunării generale ordinare a acţionarilor SIF Muntenia din data de 7 iulie 2012 (până la soluţionarea irevocabilă a cauzei ce face obiectul dosarului 33835/2012 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti secţia a VI-a civilă), s-a creat o situaţie gravă pentru SIF Muntenia. Hotărârea instanţei pune în discuţie componenţa actuală a Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia”, se arată în solicitarea transmisă de Iaciu.

Suspendarea a venit ca urmare a unui proces în care un grup de 17 mici acţionari ai SIF Muntenia cer anularea deciziilor AGA prin care a fost schimbată componenţa consiliului.

Actualul Consiliu al Reprezentanţilor Acţionarilor a fost impus la începutul lunii iulie anul trecut de un grup de investitori „revoluţionari”, grupaţi în jurul omului de afaceri Gheorghe Iaciu, grup care deţinea aproape 16,9% din acţiuni.

După ce a preluat atribuţiile, Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor a propus acţionarilor SIF Muntenia revocarea administratorului SAI Muntenia Invest şi tragerea la răspundere a acestuia. O solicitare de convocare AGA cu aceeaşi propunere a fost înaintată şi de Iaciu.

Ulterior, Muntenia Invest a anunţat că nu poate convoca AGA pentru revocarea sa şi alegerea altei societăţi de administrare pentru SIF Muntenia, deoarece cererile de convocare transmise de Iaciu şi Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor nu cuprind şi propuneri pentru viitorul admistrator.

Potrivit solicitării transmise luni către SIF Muntenia, Iaciu îi propune pe aceeaşi 11 membri pentru realegere.

În vara anului trecut, din vechiul Consiliu a fost reales doar omul de afaceri Adrian Andrici, aflat şi el în grupul coalizat în jurul lui Iaciu. Andrici este acţionar SIF Muntenia şi membru în fostul Consiliu încă din 2005.

În Consiliu au mai fost aleşi Olimpiu Blăjuţ, Răzvan Lefter, Marcel Gheorghe, Daniel Pandele, Gabriel Vasile, Florin Cazan, Ştefan Gioga, Cristian Alexandru Ştefănescu, Catălin Mancaş şi Dan Sârboiu.

Acţiunile societăţii de investiţii financiare au închis sesiunea de marţi la un preţ de 0,93 lei , iar la această cotaţie, capitalizarea este de 750,54 milioane lei (170 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Sondaj BNR – Băncile estimează menţinerea constantă a standardelor de creditare pentru trimestrul 3
Sondaj BNR – Băncile estimează menţinerea constantă a standardelor de creditare pentru trimestrul 3
Băncile estimează menţinerea constantă a standardelor de creditare pentru trimestrul III, atât în cazul împrumuturilor acordate companiilor nefinanciare, cât şi în cel al ambelor categorii......
Rachete lansate din Liban asupra Israelului, care a ripostat cu focuri de artilerie
Rachete lansate din Liban asupra Israelului, care a ripostat cu focuri de artilerie
Două rachete lansate din Liban au lovit miercuri Israelul, iar armata israeliană a tras focuri de artilerie asupra teritoriului ...
Rabla 2021 – AFM: Aproape 40.000 de persoane fizice s-au înscris la „Rabla Clasic”. Circa 6.000 au aplicat la „Rabla Plus”
Rabla 2021 – AFM: Aproape 40.000 de persoane fizice s-au înscris la „Rabla Clasic”. Circa 6.000 au aplicat ...
Aproape 46.000 de persoane fizice s-au înscris, până în prezent, în programul "Rabla" din acest an, din care 5.995 au ...
Coronavirus: China restricţionează deplasările în străinătate pentru cetăţenii săi
Coronavirus: China restricţionează deplasările în străinătate pentru cetăţenii săi
Beijingul a anunţat miercuri o înăsprire a restricţiilor privind deplasarea în străinătate a cetăţenilor chinezi, ...