Omul de afaceri Gheorghe Iaciu solicită realegerea Consiliului Reprezentanţilor la SIF Muntenia

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care deţine 5% din titlurile SIF Muntenia (SIF4), solicită completarea ordinei de zi a şedinţei AGA din aprilie cu realegerea Consiliului Reprezentanţilor, după ce instanţa a suspendat deciziile acţionarilor privind ultima schimbare a Consiliului.
Economica.net - mar, 19 mart. 2013, 17:25
Omul de afaceri Gheorghe Iaciu solicită realegerea Consiliului Reprezentanţilor la SIF Muntenia

Tribunalul Bucureşti a suspendat două hotărâri AGA din iulie 2012 privind revocarea şi numirea noului Consiliu la SIF Muntenia.

„Având în vedere că, prin sentinţa (…) propunţată de Tribunalul Bucureşti (…) s-a dispus suspendarea executării hotărârilor 6 şi 7 ale adunării generale ordinare a acţionarilor SIF Muntenia din data de 7 iulie 2012 (până la soluţionarea irevocabilă a cauzei ce face obiectul dosarului 33835/2012 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti secţia a VI-a civilă), s-a creat o situaţie gravă pentru SIF Muntenia. Hotărârea instanţei pune în discuţie componenţa actuală a Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia”, se arată în solicitarea transmisă de Iaciu.

Suspendarea a venit ca urmare a unui proces în care un grup de 17 mici acţionari ai SIF Muntenia cer anularea deciziilor AGA prin care a fost schimbată componenţa consiliului.

Actualul Consiliu al Reprezentanţilor Acţionarilor a fost impus la începutul lunii iulie anul trecut de un grup de investitori „revoluţionari”, grupaţi în jurul omului de afaceri Gheorghe Iaciu, grup care deţinea aproape 16,9% din acţiuni.

După ce a preluat atribuţiile, Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor a propus acţionarilor SIF Muntenia revocarea administratorului SAI Muntenia Invest şi tragerea la răspundere a acestuia. O solicitare de convocare AGA cu aceeaşi propunere a fost înaintată şi de Iaciu.

Ulterior, Muntenia Invest a anunţat că nu poate convoca AGA pentru revocarea sa şi alegerea altei societăţi de administrare pentru SIF Muntenia, deoarece cererile de convocare transmise de Iaciu şi Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor nu cuprind şi propuneri pentru viitorul admistrator.

Potrivit solicitării transmise luni către SIF Muntenia, Iaciu îi propune pe aceeaşi 11 membri pentru realegere.

În vara anului trecut, din vechiul Consiliu a fost reales doar omul de afaceri Adrian Andrici, aflat şi el în grupul coalizat în jurul lui Iaciu. Andrici este acţionar SIF Muntenia şi membru în fostul Consiliu încă din 2005.

În Consiliu au mai fost aleşi Olimpiu Blăjuţ, Răzvan Lefter, Marcel Gheorghe, Daniel Pandele, Gabriel Vasile, Florin Cazan, Ştefan Gioga, Cristian Alexandru Ştefănescu, Catălin Mancaş şi Dan Sârboiu.

Acţiunile societăţii de investiţii financiare au închis sesiunea de marţi la un preţ de 0,93 lei , iar la această cotaţie, capitalizarea este de 750,54 milioane lei (170 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...