Omul de afaceri Nicolae Cristescu ar putea prelua clubul Rapid: Ne-am înţeles cu George Copos

Omul de afaceri Nicolae Cristescu a declarat, marţi seară, după întâlnirea cu acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, că s-a înţeles cu acesta în privinţa preluării clubului, urmând ca vineri sau luni să se oficializeze tranzacţia.
Economica.net - mie, 12 iun. 2013, 05:53
Omul de afaceri Nicolae Cristescu ar putea prelua clubul Rapid: Ne-am înţeles cu George Copos

„A fost o întâlnire importantă, s-au rezolvat foarte multe din problemele apărute pe parcursul negocierilor. Eu şi asociatul meu ne-am înţeles cu domnul Copos din toate punctele de vedere, în proporţie de sută la sută. Deocamdată nu s-a semnat nimic pentru că sunt foarte multe acte de rezolvat. Dar vineri sau luni se oficializează totul. Nu cred că vor fi probleme. Dânsul a făcut foarte multe concesii şi cred că pot să spun de luni că sunt noul patron al clubului”, a declarat Cristescu, după o întâlnire cu George Copos de aproape trei ore.

Cristescu nu a vrut să dezvăluie numele celuilalt asociat, spunând doar: „Eu şi asociatul meu”, însă, conform presei sportive, numele acestuia ar fi Adrian Zamfir, de asemenea om de afaceri.

Nicolae Cristescu a afirmat că s-a înţeles cu George Copos şi în ceea ce priveşte sumele ce trebuie plătite. „Acestea vor fi făcute publice la momentul respectiv. Din punctul meu de vedere, al asociatului meu şi al domnului Copos nu mai e nimic de spus. Doar dacă vor apărea mici chestiuni vizavi de actele pe care le vom semna, dar asta e problema avocaţilor. Domnul Copos este un om de caracter, ne ştim de 20 de ani, iar dânsul a ţinut cont de prietenia dintre ei şi a renunţat la multe. Dacă ar fi negociat cu altcineva, probabil că nu ar fi renunţat la aceste datorii”, a spus Cristescu.

Omul de afaceri a menţionat că a fost supărat pe Copos, deoarece înregistrae la OSIM brandul FC Rapid 1923, însă susţine că apoi a aflat că nu a fost vina acţionarului majoritar rapidist: „Când am venit eram foarte supărat pe domnul Copos, pentru că înregistrase la OSIM brandul FC Fapid 1923, o denumire pe care împreună cu cei din galerie hotărâsem s-o dăm unei viitoare echipe. Eram foarte supărat pentru că a făcut acest gest repriobabil şi de asta am spus că e un pervers în negocieri. Dar nu a fost vina luni. El n-a ştiu nimic. Taban a făcut această înregistrare, obligat de cei care se ocupă de insolvenţă, pentru a proteja bradul Rapid. N-a făcut-o pentru a ne face nouă rău, deci practic n-a fost vina lor”.

Nicolae Cristescu a anunţat că mâine va achita salariile jucătorilor: „Baza Pro Rapid ne-o predă sută la sută în chirie, iar pentru stadionul Giuleşti vom face noi contract de chirie separată. Din staful clubului vor face parte numai foşti rapidişti care au făcut ceva pentru acest club. Nae Manea, Pancu, Iencsi, valori care au însemnat ceva pentru acest club şi pentru suporteri. Fanii vor avea reprezentanţi în consiliul de conducere, pentru că vrem ca aceştia să fie alături de noi. Sub nicio formă nu vor rămâne toţi jucătorii, mâine le voi achita salariile la zi. Le plătesc înainte să semnez, e riscul meu. Dacă nu o să semnez până la urmă, e o pagubă pe care mi-o asum, dar aceşti jucători trebuie plătiţi”.

De asemenea, înainte ca Nicolae Cristescu să discute cu jurnaliştii, Copos a fost întrebat dacă situaţia s-a rezolvat, iar el a răspuns: „Cred că da. Vă spune mai multe domnul Cristescu”.

George Copos negociază vânzarea clubului Rapid către omul de afaceri Nicolae Cristescu şi asociaţii acestuia. Copos a mai încercat în trei rânduri să vândă gruparea giuleşteană, în 2008, 2009 şi 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache şi Gruia Stoica au eşuat.

Clubul Rapid traversează de la sfârşitul anului 2012 o gravă criză financiară care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a după ce Administraţia de Licenţiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor.

La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.

SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleşteană, are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 17 mai, Tribunalul Bucureşti a decis ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, în cadrul dosarului de insolvenţă al societăţii care administrază gruparea giuleşteană de fotbal.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...